Google Now Launcher ja a l’abast de tothom

Google Now Launcher en una taueta tàctil
Compartir

Fins ara només permès al Google Play per a dispositius Nexus i d’altres sel·leccionats, a partir d’ara es pot instal·lar en qualsevol dispositiu que corri Android 4.1 o superior.

Google ha posat a disposició de tots els posseïdors d’un dispositiu Android amb la versió 4.1 o superior del sistema i independentment del seu format (smartphone, tablet, set-top box…) el llançador (launcher) Google Now, que es pot descarregar i instal·lar directament des de la botiga virtual Google Play.

Google Now Launcher és el nou llançador de Google per a Android, és a dir, el programa que permet gestionar les icones de les apps que tenim instal·lades al nostre telèfon o tauleta tàctil, els ginys (widgets) i altres elements del que veiem en pantalla i com ho gestionem.

Inclou una página a la Home Screen (la pantalla principal) dedicada a l’assistent personal Google Now, la resposta de la companyia del cercador al Siri que Apple inclou a l’iPhone. Mercès a aquest, li podem fer preguntes a Google per veu i en llenguatge natural (és a dir, com si ho preguntéssim a una altra persona), i aquest cerca les respostes a Internet.

En aquesta pàgina dedicada a Google Now també s’hi inclouen les famoses “targes” de l’assistent personal d’Android, amb les quals el sistema ens proporciona informacions d’utilitat com, per exemple, la previsió meteorològica, les darreres notícies que poden ser del nostre interès, o les cites de la nostra agenda.

Amb Google Now Launcher podrem crear tantes pantalles amb icones com vulguem i ens siguin necessàries, i en cadascuna d’aquestes pantalles tindrem accés a la cerca per veu de Google.

Guillem Alsina
Etiquetes: