Google Now Launcher permetria veure la pantalla principal en horitzontal

Compartir

Pot semblar una novetat insignificant, però es fa necessari quan no ho tens. No és segur que acabi formant part de la versió final.

Paradoxalment, una mancança que molts usuaris troben al sistema operatiu Android, és que quan rodem el telèfon posant-lo en horitzontal enlloc de l’habitual ús vertical, la pantalla principal amb les icones no roda, a diferència del que passa amb les aplicacions.

El Google Now Launcher ho permetrà en la propera versió, segons ha fet saber la gent de la publicació nord-americana Android Police, especialitzada en la plataforma de programari del robot verd.

La beta de la propera versió del llançador d’aplicacions de la companyia del cercador ja ho permet, mercès a una opció de configuració que inclou.

Un detall que sembla tan insignificant s’acaba fent, en realitat, molt útil, i necessari quan no el tens. Per això ha despertat certa expectació que Google l’hagi inclòs en el seu llançador d’aplicacions (launcher).

Una altra funcionalitat s’hi ha estat unes hores i, després, ha desaparegut en ser eliminada la beta que la incloïa; parlem en aquest cas d’una funció que harmonitza la mida de les icones a la pantalla principal.

No és segur que, finalment, la funcionalitat d’auto-rotació acabi formant part de la propera versió estable de Google Now Launcher, ja que de moment només apareix en la seva versió beta, però precisament per l’expectació que ha despertat i per com se’n fa de necessari, és probable que Google estigui sospesant seriosament que aquesta opció es quedi.

Guillem Alsina
Etiquetes: