Google podria fusionar Chrome OS amb Android

Compartir

De moment és només un rumor basat en la informació del Wall Street Journal, però…

El rumor (així com la idea) no és nou, malgrat que Google ho ha negat diverses vegades, i alguns ho veuen lluny sobretot perquè Chrome OS s’està fent un lloc al mercat cada cop més ampli, malgrat representar encara una part petita d’aquest.

Els enfocaments d’ambdós sistemes operatius són diferents, i mentre que amb Android es pot arribar a treballar fora de línia, amb Chrome OS és més difícil, malgrat que no impossible (hi ha aplicacions com Google Docs amb les quals és perfectament factible fer-ho, ja que es pot instal·lar un component a la màquina local que així ho permet).

Aquest cop, el rumor -del qual se n’han fet ressó molts mitjans de comunicació- l’ha escampat el Wall Street Journal.

Si és o no veritat és una qüestió que pot ser només sàpiguen uns pocs directius de la multinacional i els enginyers que hi hagin estat treballant si és que realment el projecte de fusió s’ha estat tirant endavant al llarg dels darrers dos anys, tal i com afirmen des del Journal.

Hiroshi Lockheimer, Vicepresident Sènior d’Android, Chromecast, i Chrome OS a Google, ja ha piulat a Twitter que el moment que estan vivint els Chromebooks és inmillorable i que la companyia hi està compromesa.

 

Com he dit abans, ni és el primer cop que aquests rumors emergeixen, ni serà l’últim, i malgrat que Google pugui negar-ho al llarg dels propers dies, la meva experiència em diu que quan els rumors sonen tan insistentment al llarg dels mesos i dels anys, encara que el protagonista els negui, si estem parlant del camp tecnològic, aquests acaben per confirmar-se.Guillem Alsina
Etiquetes: