Google porta Hangouts a l’escriptori

L'app stand-alone de Hangouts per a Chrome
Compartir

La companyia de Mountain View llança una app stand-alone per a Chrome del seu programari de missatgeria instantània.

Hangouts surt de l’entorn de Gmail i Google+ en el qual, fins ara, ha estat presa aquesta app de missatgeria instantània. Google l’ha convertit en una app d’escriptori per Chrome/Chrome OS que ja es pot descarregar des de la botiga d’aplicacions d’aquest navegador/sistema operatiu.

Això no vol dir que Hangouts no segueixi integrat en els nostres comptes de Gmail i Google+. Els usuaris que estan acostumats a usar la missatgeria instantània de Google en aquests entorns, podran seguir treballant igualment com fins ara.

L'app de Hangouts stand-alone

L’app de Hangouts stand-alone

I aquells usuaris que vulguin parlar a través de Hangouts sense haver d’entrar a Chrome, o sense obrir en aquest navegador una pestanya per poder conversar, també ho podran fer.

La nova app stand-alone de Hangouts presenta una barra de notificacions lateral a l’escriptori de l’usuari, a través de la qual podem accedir a converses i contactes, i en la qual ens va notificant de les noves interaccions amb els nostres contactes.

A més de permetre usar la vídeo/audioconferència a la qual ja ens havia acostumat Hangouts, la nova app stand-alone també ens permet fer trucades a un telèfon mitjançant la funcionalitat Hangouts Dialer. També inclou suport per a Google Voice, amb la qual cosa podem rebre trucades, missatges de la bústia de veu i SMSs en el nostre ordinador de sobretaula.

Amb aquest moviment, Hangouts es fa més flexible davant del principal dominador dels sistemes de missatgeria instantània al mòbil, WhatsApp, que de moment no té aplicació per a escriptoris i no ens permet usar un únic perfil d’usuari entre diversos dispositius, cosa que Hangouts si que permet.

L’aplicació stand-alone de Hangouts per a escriptori ja es pot descarregar gratuïtament des de la Chrome Web Store.

Guillem Alsina
Etiquetes: