Google presenta nous Nexus, Chromecasts i Chromebook

Compartir

Dos nous smartphones, dos dispositius Chromecast (un per a vídeo i apps i l’altre per a àudio), un convertible tablet-portàtil, i la nova versió d’Android. Tot això i alguna coseta més ha donat la presentació de Google aquesta tarda.

Nexus 5X y 6P

Google ha presentat dos terminals: el 6P, i una actualització del Nexus 5 fabricat per LG a la qual han anomenat 5X.

Contràriament al què podria semblar indicar el nom del 6P, aquest terminal no disposa d’una pantalla de 6 polzades, si no de 5,7. El que si han fet amb ell és mirar que aquesta estigui rodejada del menor espai possible, de manera que el volum que ocupa el terminal és, segons Google, el d’un telèfon amb una pantalla de 5,5 polzades.

Nexus 6P

Nexus 6P

El cos del dispositiu és completament metàl·lic, d’alumini anoditzat, i disposa d’un connector USB de tipus C reversible per a carregar-lo i connectar-lo amb l’exterior per a carregar-hi i descarregar-ne dades. És el mateix que ja havia fet servir per equipar el Chromebook Pixel, i que Apple ha emprat en els seus darrers MacBook.

Google també afirma que el seu nou Nexus triga molt menys en carregar que els seus predecessors.

El terminal té característiques dels telèfons de Huawei, i no és d’estranyar, ja que és l’empresa xinesa l’encarregada, aquest cop, de manufacturar el Nexus 6P.

El processador és de 64 bits (sense especificar ni fabricant ni model), i disposa d’una càmera principal -posterior- de 12,3 Mpx.

Nexus Imprint és el sistema de reconeixement i validació de l’empremta digital que Google ha volgut incloure en els terminals (tant aquest 6P com en el 5X que veurem tot seguit), i que serveix principalment per desbloquejar el telèfon i per realitzar pagaments mitjançant Android Pay.

Imprint inclou una funcionalitat que li permet aprendre, de manera “intel·ligent”, com evoluciona la nostra empremta. És l’única cosa que trobo que Google no ha explicat prou i que no entenc: com es suposa que evoluciona una empremta digital?

El sensor es situa a la part posterior del dispositiu, de manera que en el moment de fer-lo servir, ens trobem en una posició natural i còmoda.

El Nexus 5X és una actualització del Nexus 5 fabricat per LG (i que continua essent responsable d’aquesta nova revisió) i que, segons la companyia del cercador, ha estat el més popular dels dispositius Nexus llançats fins a la data.

Nexus 5X

Nexus 5X

Presenta una pantalla de 5,2″, inclou el sistema de reconeixement d’empremta Nexus Imprint, el connector USB-C, i la mateixa càmera de fotos principal que el Nexus 6P

Marshmallow

Naturalment, ambdós terminals munten la darrera versió d’Android, la 6.0 Marshmallow que encara ha de ser publicada en la seva forma definitiva. Al respecte, un canvi presentat avui: des de la pantalla de bloqueig, podrem usar l’assistent de veu Google Now tan sols fent un swipe des de la part inferior esquerra de la pantalla.

El botó Home del sistema (el del mig en forma de rodona que hi ha a la part inferior de la pantalla) busca ser “intel·ligent”, de manera que quan el premem, ens oferirà una o diverses accions per dur a terme, refinant-les a mesura que vagi aprenent de nosaltres.

Un exemple de com actua el botó Home en Android Marshmallow

Un exemple de com actua el botó Home en Android Marshmallow

En la pantalla en la qual se’ns mostren les apps instal·lades al telèfon, Google hi ha inclòs una nova funcionalitat que permet ordenar les icones amb les que més usem al capdavant, per tal que ens sigui més fàcil localitzar-les. El sistema és prou “intel·ligent” per, a base d’usar-lo, conèixer quines aplicacions usem més a determinades hores del dia, i presentar-nos aquestes en primer lloc segons el moment.

És a dir, que si usem de manera diferent el telèfon al matí que al migdia o a la nit, Android Marshmallow ho sabrà (per extrapolació) i ens presentarà les apps ordenades en conseqüència.

Google Android 6.0 “Marshmallow” serà publicat i es començarà a distribuir a partir de la setmana vinent. Els primers beneficiats seran els Nexus 5, 6, 7, 9 i el Nexus Player.

Chromecast

Google ha presentat dos aparells de la gamma Chromecast avui: el primer, el nou Chromecast i, el segon, el Chromecast Audio.

El nou Chromecast no varia en absolut en funcionalitat respecte a la primera generació del dispositiu, malgrat que si vé acompanyat d’una renovació de l’app que ens permet realitzar cerques de contingut per veure (potenciar que consumim contingut mitjançant el descobriment d’aquest quan “no sabem què veure“), i de més apps que interactuen amb el dispositiu.

El que si evoluciona és el maquinari, començant per l’aspecte extern del dispositiu, que ara, i enlloc de tenir forma de clau (d’obrir portes), té una forma completament rodona amb un cable HDMI flexible que es pot desar protegit en la mateixa estructura del Chromecast quan aquest no està connectat.

La tecnologia de connectivitat sense fils del dispositiu també es renova amb una nova tarja Wi-Fi compatible amb l’estàndard 802.11ac i que opera en dual-band, és a dir, que es connecta a través de 2,4 i 5 GHz.

Els nous Chromecast

Els nous Chromecast

El Chromebook audio és la nova incorporació a la familia, com ja indica pel seu nom, dirigit a fer que puguem usar uns vells altaveus per fer-hi streaming de contingut d’àudio a través de Wi-Fi. Aquí, el connector HDMI se substitueix per un mini-jack, tot preservant el format rodó i la mida del dispositiu.

Una novetat en el programari compatible per a Chromecast que si em sembla digna de destacar és que l’app Photos inclourà des d’ara la possibilitat de fer streaming de les nostres fotografies directament, sense haver de fer àlbums en línia i després compartir-los per poder-les veure, el què sens dubte simplificarà molt la visualització d’imatges.

Chromebook

Tablet més teclat, així podem definir el nou Chromebook Pixel C. I compte! ja no porta Chrome OS com a sistema operatiu, si no Android Marshmallow. Canvi i defunció de Chrome OS a la vista? No el mateu tan aviat…

El nou Chromebook Pixel segueix l’estela marcada per Microsoft amb el Surface i després copiada per Apple amb l’iPad Pro: una tauleta tàctil que pot funcionar com a tal, amb un teclat que es pot ancorar al cos de la tauleta quan el necessitem o prescindir-ne quan esdevé innecessari. Aquest ancoratge es realitza amb connectors magnètics, i el teclat pot proporcionar una cobertura de tancament que protegeix la pantalla de la tauleta.

La CPU d’aquest dispositiu és una NVIDIA Tegra X1, y la GPU és responsabilitat de la casa Marvell.

El Chromebook Pixel C

El Chromebook Pixel C

Guillem Alsina
Etiquetes: