Google publica una beta de Chrome de 64 bits per a Windows

Chrome. Imatge de l'usuari karlnorling a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Els usuaris de Windows 7 i 8 de 64 bits (la majoria avui en dia) ja poden descarregar i instal·lar la versió beta del navegador web de Chrome de 64 bits, amb instruccions per canviar la configuració i seguir actualitzant aquest programari de 64 bits.

No deixa de ser curiós que, a hores d’ara, les versions de 64 bits de Google Chrome per a Windows 7 o 8 i Mac OS X continuïn en fase de desenvolupament, mentre que per a GNU/Linux ja fa temps que estan disponibles tant per a 32 com per a 64 bits.

De fet, té una explicació: Chrome OS, el sistema operatiu de la mateixa companyia del cercador basat en el navegador homònim, sí que disposa de versions tant per a màquines de 32 com de 64 bits, i està basat en el sistema operatiu del pingüí (de fet, podem definir-lo senzillament com un nucli Linux més el navegador Chrome), de manera que per disposar de la versió de 64 bits de Chrome OS cal tenir el navegador equivalent per a GNU/Linux.

Tanmateix, em segueix deixant descol·locat el fet que a Google tinguin tan descurades les plataformes Mac i Windows en aquest sentit.

A partir d’ahir, els usuaris de sistemes operatius Windows 7 i 8 de 64 bits ja poden descarregar la beta de Chrome també de 64 bits.

Com qualsevol programari en versió beta, cal anar amb compte, ja que pot donar lloc a errors i, fins i tot, pèrdua de les nostres dades. Des d’aquestes ratlles recomanem no instal·lar aquesta versió en ordinadors de producció, sinó fer-ho només en sistemes de prova.

El post del blog oficial de Chrome on Google hi anuncia la novetat també inclou un enllaç a les instruccions per canviar el “canal” de les actualitzacions del navegador, de manera que continuem rebent actualitzacions per a aquesta versió en concret.

I quin avantatge aporta tenir un programa de 64 bits en un sistema que també és de 64 bits? Funciona a més velocitat i aprofita millor els recursos del sistema, tenint un impacte una mica menor en el consum de memòria i d’energia de l’ordinador.

Via

Imatge que il·lustra aquest article de l’usuari karlnorling a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: