Google serà el cercador de Facebook, que al seu torn serà la xarxa social d’Alphabet

Avui és 28 de desembre, i això és una innocentada
Compartir

Actualització 28/12/2018 a les 18:47. Si t’has cregut aquesta noticia, pots estar segur que ets ben…innocent! ja t’has fixat quin dia és avui? 😉

Sorprenent però no mancat de lògica és l’acord al qual han arribat els dos gegants tecnològics, Google i Facebook, per a intercanviar serveis.

Segons explica el New York Times, mitjà que ha revelat en exclusiva la informació, l’acord al qual han arribat permetrà que el cercador Google esdevingui l’eina de cerca per defecte a Facebook.

Això facilitarà que els usuaris puguin realitzar cerques des de la xarxa social no només al contingut d’aquesta, sinó també estendre-les a tota Internet.

De moment, però, no s’han donat detalls de com es durà a terme la implementació de Google com a cercador de Facebook, malgrat que si s’ha especificat un termini molt vague: entre sis mesos i un any.

Aquest període tan dilatat i amb tant de marge és degut a les dificultats de la implementació a nivell tècnic.

Facebook com a nou Google+

Fins ara, Alphabet (companyia mare de Google) ha estat incapaç de plantar cara a Facebook en l’àmbit de les xarxes socials, i no perquè no ho hagi provat.

Primer fou amb Google Buzz, que no va arribar a aguantar dos anys, i després amb Google+, que va néixer a mitjans del 2011, i que enguany ha anunciat la seva desaparició l’abril de l’any vinent.

I ja coneixeu la màxima: “si no pots vèncer el teu enemic, uneix-t’hi“. I això és el que ha fet Google.

Segons indica el New York Times, encara no hi ha un calendari definit ni un full de ruta marcat, però el que s’ha parlat fins ara entre ambdues empreses no consisteix a situar el logo de Google al costat del de Facebook al capdamunt de la xarxa social, sinó en què Google recomanarà als seus usuaris de Google+ que, a partir d’ara, emprin Facebook com a xarxa social en substitució de la què desapareixerà.

Aquestes recomanacions les podríem començar a veure en una data tan primerenca com principis de l’any vinent, a partir del 2 de gener.

Però, tot i això, i segons continua explicant el rotatiu nord-americà, des de Facebook no acaben d’estar satisfets amb l’acord que, segons el mateix Mark Zuckerberg (i que hauria participat en les converses al més alt nivell juntament amb Larry Page), oferiria un clar avantatge a Google. Zuckerberg hauria dit als executius de la seva empresa que Page els pren per “innocents”…

Quan hem d’esperar que es faci públic? Segons el New York Times, l’acord podria ser tancat en els dies vinents, i ser anunciat públicament per ambdues companyies en els primers dies del 2019.

Guillem Alsina
Etiquetes: