Grafè, el material que promet una revolució en les tecnologies de la informació

Compartir

Fa uns dies, La Vanguardia publicava la notícia que uns científics britànics havien aconseguit fabricar grafè amb una batedora de cuina. La importància de la notíca rau en el fet que és un pas més per assolir aquest material del que es diu que és lleuger i més resistent que l’acer.

El grafè és, sense entrar en consideracions gaire tècniques, un full d’àtoms de carboni fi i transparent però amb unes possibilitats per a la tecnologia gairebé infinites. Es tracta d’un material que, tot i que encara queda molt per investigar, ja s’està aplicant en alguns productes.

De fet, l’empresa basca Graphenea subministra a Nokia fulls de grafè per fabricar noves bateries per a mòbils que duren més temps i es carreguen més ràpidament. I això no és només que el principi del que promet ser una revolució silenciosa.

Grafè

Entre altres aplicacions espectaculars, el grafè permetrà tenir smartphones amb pantalles flexibles i plegables, aconseguir aparells mòbils amb materials hidrofòbics o amb la capacitat de canviar de color, o càmeres amb visió nocturna a l’abast de tothom. I això només en les tecnologies de la informació.

I és que el nou material també obre una nova dimensió a d’altres sectors com l’energètic (amb plaques solars més eficients), la sanitat (millorant la detecció de malalties) o el medi ambient (amb dessalinitzadores també més eficients que les actuals).

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: