GranitePhone, el telèfon segur amb un nou enfocament

Compartir

No s’hi poden instal·lar apps, ni des d’una botiga d’aplicacions, ni des d’una tarja microSD. D’aquesta manera es manté el sistema operatiu inalterat i s’evita el malware.

Sens dubte és un enfocament poc versàtil i pràctic per a un usuari final normal, però si tenim en compte una sèrie de necessitats restringides i que siguin cobertes pel programari d’aquest smartphone, el resultat final és que realment la immutabilitat del sistema és, sobre el paper, la millor manera d’evitar l’entrada de malware.

El GranitePhone és el resultat de l’associació entre el Grup Archos (Archos i Logic Instrument) per una banda, i Mirabilis (Sikur) per l’altra. La primera, especialitzada en maquinari, mentre que la segona ho és en solucions de seguretat per programari.

El sistema operatiu que l’equipa és el Granite OS, un fork d’Android que s’ajusta a la filosofia que abans he esmentat: controla absolutament tot el que executa, no deixant que res canviï. A més, encripta el contingut del terminal amb una clau de 4096 bits que es desa localment al mateix telèfon, i no en els servidors de l’empresa que el produeix.

El preu d’aquest alt nivell de seguretat no es troba, però, a l’abast de totes les butxaques: ni més ni menys que prop de 1.000 dòlars nord-americans, uns 900 euros al canvi.

Pel que fa a les especificacions de maquinari, el GranitePhone és homolgable a qualsevol terminal flagship d’una fabricant de smartphones convencionals: processador Qualcomm Snapdragon 615 de vuit nuclis amb una GPU (xip dedicat a gràfics) Andreno 405 també de la mateixa Qualcomm, 2 GB de memòria RAM, 16 GB d’emmagatzematge intern, càmera principal (posterior) de 16 Mpx i secundària (davantera) de 8 Mpx, i pantalla de 5 polzades amb definició Full HD.

Si penseu que el dispositiu manca de GPS, heu donat en el clau; què millor per mantenir la nostra seguretat i privacitat que ningú sàpiga on som, oi?

I vosaltres? En un món on una part dels usuaris de tecnologia s’estan preocupant cada cop més per la privacitat, sacrificarieu versatilitat a canvi de seguretat? Usarieu una solució com Granite OS en el vostre telèfon? Penseu que, després, no podreu utilitzar cap altre programari que no inclogui el terminal.

Guillem Alsina
Etiquetes: