GUIA: Com instal·lar Whatsapp en un ordinador Windows

Compartir

Els serveis de missatgeria instantània han crescut de forma exponencial i cada vegada ho faran més, com Telegram, Hangouts, Line, Facebook Messenger, Hiapp, etcètera. Una característica que tenen en comú els exemples esmentats és que es poden utilitzar també per ordinador, una opció que fa uns anys els usuaris eren reticents per por a l’spam o les converses llargues, però que ha acabat agradant a quasi tots els usuaris. Però el servei més famós i popular del món, Whasapp, no disposa de versió web, sent possiblement la demanda més generalitzada.

Però existeix una possibilitat per poder-lo utilitzar des dels ordinador, no com a aplicació oficial, sinó utilitzant un emulador d’Android, i això és precisament el que us volem ensenyar en aquesta guia. Abans de començar hem de deixar clar que si instal·lem Whatsapp a l’ordinador no ho podrem utilitzar en un smartphone, ja que només permet instal·lar-ho en un únic dispositiu, i l’emulador funciona com si fos un telèfon.

Aquest procés és compatible amb Windows XP, Vist, 7 i 8. Un dels requisits per poder executar tot correctament és tenir un mínim de 2 GB de RAM. Per poder-ho fer hem de seguir els següents passos:

1. Descarregar l’emulador BlueStacks des d’aquí. L’arxiu d’instal·lació és de només 12 MB.

bluestacks

2. Comencem la instal·lació, aquest procés té un temps aproximat de 10 minuts depenent de la potència de l’ordinador amb el que treballem. El següent botó que cal clicar és “Next”, i després d’obrir-se una nova pantalla “Install”. Una vegada finalitzat aquest procés, cal executar per primera vegada l’emulador. Veureu diferents aplicacions i programes que podem utilitzar.

bluestackspantalladeinicio

3. En el nostre cas, haurem de seleccionar la icona de la lupa que veureu a la part superior esquerra de la pantalla. Ens apareixerà un cercador on haurem de posar “Whatsapp”. Segurament sortirà que no hi ha resultats, però també ens donarà l’opció de buscar-ho a través de Google Play.

bluestacksbusqueda (1)

4. A partir d’aquí és com si tenim un mòbil a la pantalla de l’ordinador, així que ens demanarà un compte de correu gmail, que pot ser el mateix que utilitzem al dispositiu habitual.

imagengoogleplaywhat

5. Hem d’introduir el número de telèfon que volem utilitzar, ja sigui el que tenim ja al mòbil o un de nou. Recordeu que un número només es pot tenir en un dispositiu, ordinador i mòbil a la vegada no és possible. Després només haurem de fer els passos que ens demana, que bàsicament consisteix en introduir el codi que ens envia.

whatscomrpoba

I amb aquests 5 passos ja tenim Whatsapp instal·lat en un ordinador. El procés com heu pogut comprovar és molt fàcil i no és necessari tenir coneixements en cap camp de la informàtica, la programació o els sistemes operatius.

Donat que només podem tenir un número, una possible solució, o millor dit alternativa, és tenir dos números. Avui en dia aconseguir un número per Internet és ràpid, fàcil i barat. Poder utilitzar Whatsapp en un ordinador pot ser un avantatge per empreses, organitzacions o partits que estan començant a utilitzar aquesta app com a eina de comunicació amb els clients.

TAMBÉ: ERC, el primer partit amb WhatsApp

whatsppacontac

Si teniu qualsevol dubte podeu preguntar-ho en els comentaris i estarem encantats d’ajudar-vos.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: