Hackers amenacen amb revelar la veritat dels atemptats de l’11-S del 2001

Un moment dels atacs terroristes de l'11-S, amb les torres bessones de Nova Yrk quan ja hi havien impactat els dos avions. Fotografia de Michael Foran a la Wikipedia sota llicència Creative Commons
Compartir

Després de més de disset anys, encara queden a l’aire uns quants interrogants per resoldre dels atemptats de l’11-S del 2001 a Nova York i Washington, i moltes teories de la conspiració.

Potser la llum es podrà fer sobre aquests (tant uns com altres) si el grup hacker thedarkoverlord fa valer la seva amenaça de fer pública la informació que és a les seves mans si no li és abonada una quantitat en bitcoins que no ha estat feta pública.

El grup thedarkoverlord és conegut i reconegut pels seus èxits a l’hora d’atacar grans corporacions i treure’n informació per a sotmetre-les a xantatge. Precisament, un intent que no els va acabar de sortir bé ha desembocat en la present situació.

Les companyies asseguradores, a l’ull de l’huracà

L’asseguradora britànica Hiscox Syndicates Ltd fou víctima d’un dels atacs del grup, fa uns mesos. Però, en lloc d’avenir-se a pagar el rescat, va denunciar el xantatge involucrant les autoritats policials britàniques en el cas.

Alguns dirien que va ser un greu error, ja que això només va “emprenyar” els hackers (altres dirien que van complir amb el seu deure ciutadà), provocant que aquests volguessin furgar més encara a la ferida.

Com a resultat, l’activitat del grup els ha permès fer-se amb una sèrie de documentació d’aquesta i altres asseguradores britàniques, com la coneguda Lloyds. Uns documents el contingut dels quals no dubten a qualificar d’explosiu.

“Tota la veritat” sobre l’11-S

De fet, els documents s’haurien fet públics però sotmesos a una forta encriptació, i ja haurien estat retirats de la xarxa. No és l’única dada relacionada amb el cas que ha estat eliminada d’Internet: l’apunt de Pastebin sobre l’acció també ha caigut. Censura?

Quina relació tenen les companyies asseguradores amb els atemptats de l’11-S? Pel que es desprèn de l’explicació que el mateix grup ha donat, la documentació que els han sostret consta de correus electrònics, acords de confidencialitat, testimonis, valoracions d’experts, comunicacions amb representats governamentals, negociacions amb agències governamentals nord-americanes com l’FBI, el Departament de Justícia (l’equivalent al Departament d’Interior de la Generalitat), o el Departament de Defensa, i estratègies per enfrontar-se a judicis, entre altres.

Entre els noms que consten en els documents també hi trobem els de multinacionals de la llista Fortune 500, com Monsanto o Bank of America.

Tota aquesta documentació estaria classificada com a confidencial, i segons expliquen des de thedarkoverlord, a les empreses implicades no els interessa que surti a la llum.

Des del grup hacker comparen el potencial de la filtració que tenen a les mans amb la que va fer pública Edward Snowden, però empetiteixen aquesta darrera al costat del què podria venir de la seva mà.

Des de thedarkoverlord es mostren segurs que la filtració d’aquests documents produiria una riuada d’articles a la premsa de tot el món, essent la més important que s’ha produït fins a la data, més voluminosa i impactant que l’abans esmentada d’Edward Snowden.

Bitcoins a canvi de no fer pública la informació

Què explicaran els documents sostrets? Potser no ho sabrem mai, ja que impedir la seva publicació té un preu. A pagar en bitcoins però, això si, no s’ha fet pública la quantitat.

D’altra banda, el grup no es tanca a rebre ofertes per a publicar-los, així que, qui sap… potser al final tots els podrem veure si alguna part interessada en què es facin públics creu en el que diu el grup i paga perquè es publiqui la clau de desencriptació.

Tot fa pensar, doncs, que ens trobem davant d’una subhasta.

Imatge de portada: un moment dels atacs terroristes de l’11-S, amb les torres bessones de Nova York quan ja hi havien impactat els dos avions. Fotografia de Michael Foran a la Wikipedia sota llicència Creative Commons.

Guillem Alsina
Etiquetes: