HAPIfork, la forquilla intel·ligent que ens ajuda a menjar bé

Compartir

Aprofitant les últimes tecnologies, HAPIfork es converteix en un dels primers gadgets intel·ligents per menjar, concretament en forma de forquilla. Aquest estri 2.0 ens monitoritza el ritme al que mengem, marcant la cadència correcta i avisant quan la sobrepassem.

És evident que en l’actual món globalitzat mengem cada vegada més quantitat, però també pitjor en qualitat, com a mínim pel que fa els hàbits. Fins i tot quan tenim temps per gaudir del menjar, seguim engolint com si no hi hagués demà. Això és un problema més greu del que pot semblar, ja que diversos estudis demostren que menjar d’aquesta manera provoca trastorns com augment de pes, problemes digestius, etcètera.

vista-de-la-app-de-hapifork-563x700 (1)

El món de la gastronomia és un dels més actius del món, i això ho hem pogut comprovar durant la crisi econòmica. Malgrat que els recursos baixin, menjar és una necessitat i per tant una prioritat. I sembla que cada vegada més el món tecnològic es vol aprofitar d’aquest atractiu. Primer ho estan sent les polseres intel·ligent que monitoritzen l’activitat física, els gadgets de cuina i la constant i creixent relació entre Internet i cuina.

Què pot fer la forquilla HAPIfork? En primer lloc es connecta amb el nostre smartphone mitjançant Bluetooth a una aplicació (iOS i Android),i encara que pot funcionar de manera autònoma, és aconsellable portar el registre de la nostra activitat al mòbil.

La forquilla incorpora una electrònica que monitoritza el moment en què punxem al plat i quan ens ho fiquem a la boca. Per tant controla:

    • El moment exacte en què s’inicia i acaba el menjar
    • La quantitat de porcions preses per minut i per menjar
    • La durada específica de cada mos
    • La durada total del menjar
    • Avisa quan la cadència que estem mantenint és molt ràpida

La forquilla HAPIfork es pot ficar al rentaplats i costa 99 dòlars. Pot semblar una tonteria, però està tenint molt èxit entre empreses que treballen en el món de la salut. Com hem comentat, podria solucionar molts problemes relacionats amb els hàbits gastronòmics. A més, el projecte té pensat millorar el gadget i afegir més i millors funcions.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: