Hiapp, el Whatsapp català

Compartir

Les aplicacions de missatgeria instantània són una de les eines més utilitzades pels usuaris de smartphones, cada vegada més addictes al seu ús, i que segons els estudis es miren més de 150 vegades per dia. Tot i que Whatsapp és la reina indiscutible, cada vegada apareixen més alternatives, a vegades pels problemes de seguretat, per la seva simplicitat o per qualsevol altre motiu com la compra per part de Facebook.

El que queda clar és que la lluita per la missatgeria instantània no acabarà mai, i sembla que hi ha lloc per moltes aplicacions, algunes de les quals volen anar més enllà i superar la simplicitat de Whatsapp, o d’altres simplement omplir els buits i les mancances de les ja existents. Aquest és el cas de Hiapp, una aplicació desenvolupada a Catalunya per un grup de joves emprenedors i que té com a objectiu anar més enllà de les apps de missatgeria ja existents. L’equip de Hiapp està format per Tomàs Vilar, de 31 anys i veí de l Granollers, David Soler, de 37 anys, nascut a Mataró i veí de la Batllora, l’Àlex Bailon, de 24 anys i veí de Blanes, i Xavi Conesa, de 32 anys i veí de Sant Fost.

El primer que cal saber d’aquesta aplicació és que es pot utilitzar des dels dispositius mòbils però també des d’un ordinador, opció no disponible, per exemple, a Whatsapp. Una altra característica molt interessant i que és un exemple més dels petits detalls que diferencien les dues apps és el fet que no és necessari un número de telèfon per poder xatejar. La privacitat també és un factor que han treballat molt, i amb un correu electrònic és suficient per poder accedir a Hiapp.

Aquesta proposta catalana disposa d’un grapat de característiques que la diferencien de totes les altres, un factor molt important per poder-se destacar entre la gran competència. Algunes de les més importants són:

– Un servei basat en el núvol: això permet a l’usuari connectar-se i utilitzar totes les funcions des de qualsevol dispositiu, ja sigui l’ordinador o el telèfon mòbil, podent consultar totes les converses, arxius o contactes.

– Privacitat: es pot associar a Hiapp tots els números de telèfon o emails, sense que els altres coneguin més informació de la que volem mostrar. A més, els missatges estan encriptats durant tot el seu sicle de vida: en l’enviament o recepció, en els servidors i en els dispositius. També han afegit una opció per bloquejar Hiapp amb un codi ràpid de quatre xifres per tal que ningú pugui xafardejar les converses.

– Personalització: podem canviar l’aspecte de tota l’aplicació amb nombrosos opcions i temes disponibles, i que ajuden a millorar l’experiència de l’usuari. Hiapp a més canviar cada racó de l’app, i combinar diferents elements dels temes, com els colors, el text, el fons, etcètera…podent crear una experiència única en cada usuari.

– Grups democràtics: a Hiapp els grups no són propietat de ningú. Tots els integrants tenen el mateix poder sobre el grup, amb la possibilitat de poder canviar el nom , convidar a més persones o marxar.

más

A part de tot això, l’aplicació inclou la majoria d’opcions disponibles en altres apps, com la possibilitat de poder compartir missatges, vídeos, fotos, notes de veu, dibuixos fets a mà, stickers o la ubicació. També permet ocultar l’última connexió.

Pel que fa el disseny, han cuidat fins l’últim detall, aconseguint un servei molt complet, intuïtiu, fàcil i agradable d’utilitzar.

stcikers

El més important de tot és que Hiapp és una aplicació gratuïta, i els creadors ens han assegurat que així ho serà sempre.

Tal i com està el mercat és difícil fer-se un lloc en el mercat, però l’opció és molt interessant i prou preparada per competir amb els grans. A més, és un projecte fet a casa i disponible en català, un motiu més per descarregar-se’l i començar a xatejar.

Podeu trobar més informació a la seva pàgina web, a Facebook, Twitter o descarregar-vos l’app per iOs o Android.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: