Hidden Spaces – Espais segurs i secrets al teu mòbil

Hidden Spaces
Compartir

Ja no és un secret que les nostres dades són cada cop més importants, i no només per les informacions importants que puguin contenir, sino també com a moneda de canvi pels serveis d’internet que rebrem. Però a vegades realment necessitem un grau extra de protecció o, al menys, de separació entre les informacions de diversos àmbits.

La primera opció que teniem fins ara era un Blackphone, que ens dóna la màxima seguretat, des del moment en que és fabricat, fins que arriba a les nostres mans, i després durant el seu ús. Però ara ja tenim una nova solució: integrar els espais segurs de Blackphone en el nostre dispositiu Android.

Qualsevol telefòn pot tenir diversos espais separats, per separar les informacions importants de les menys importants. També podem fer servir aquesta eina per separar la vida personal de la professional, tenir un espai especial pels petits de la familia, o simplement no dispersar esforços amb aplicacions lúdiques que ens puguin distreure en moments de feina.

Hidden spaces de Graphite Software ens presenta una manera molt senzilla d’obtenir un espai segur al nostre dispositiu mòbil. Amb unes aplicacions que semblen aplicacions normals, i que realment poden realitzar aquelles funcions, podem accedir a les informacions que volem separar del nostre telefòn principal.

Les aplicacions semblen la clàssica calculadora o una alarma, i amb una combinació especial es pot accedir a les dades especials. D’aquesta manera, no aixequem mai la sospita de la gent que pot tenir acces fisic al dispositiu.

També aquesta manera de protegir les nostres dades i aplicacions importants no fa que ens canviï el dispositiu, rebaixant encara més el nivell de possible sospita que altres podrien tenir amb, per exemple, un terminal dedicat.

Com s’ha vist en diversos casos, l’ús de dispositius o protocols dedicats de xifrat ens poden convertir en dianes. S’ha sentit moltes vegades la idea “si fa servir això, segur que té alguna cosa per amagar“. Una idea trist, especialment quan ens hem de protegir, no de serveis d’informació, si no tot just dels atacs més comuns que ens puguin comprometre les informacions més poc importants per uns serveis, però crucials per la nostra vida social i profesional: les fotos, els correus, o fins i tot informacions de negocis que puguin ser emprades en casos d’espionatge industrial.

Hem d’aprendre a protegir les nostres dades i sempre trobar maneres per no ser vulnerables, ni pels desconeguts ni pels coneguts. Des de missatges fàcils d’interpretar, fins a informacions de negocis, és sempre millor estar tranquils i no preocupar-nos continuament de ser compromesos. Vosaltres com us protegiu? Quina és la manera més senzilla que heu trobat per administrar la vostra seguretat?

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: