Hisense A6: el telèfon amb una pantalla al davant i una altra al darrere

Hisense A6
Compartir

No, no es tracta del llançament d’un altre “doblegable”, si no d’un terminal en un format que jo ja havia vist al Mobile World Congress fa uns anys de la mà d’una companyia russa (perdoneu, no en recordo el nom i m’ha estat impossible trobar-lo): pel davant una pantalla AMOLED de sis polzades i, pel darrere, una de tinta electrònica (e-ink, per la seva denominació en anglès) de 5,6.

Què s’aconsegueix amb això? La pantalla de tinta electrònica gasta molta menys bateria (fins a un 80% segons m’han indicat), i és més còmoda per llegir que no pas l’AMOLED principal, encara que és en blanc i negre.

Respecte a l’anterior model rus que us comentava, he vist dues novetats: en primer lloc, que aquesta segona pantalla de tinta electrònica és tàctil i. en segon lloc, que el seu contingut és un reflex d’allò que podem veure a la pantalla principal AMOLED en color.

Això permet que no calgui que les apps estiguin preparades per al seu ús, ja que senzillament podem mostrar-hi el contingut de qualsevol aplicació; per exemple, podrem fer servir el programa de lectura de llibres electrònics que preferim.

Un ús que m’agrada molt és el de mostrar bitllets d’embarcament, sigui a trens o avions. No us passa que quan esteu a la cua d’embarcament i els heu d’ensenyar, no pareu d’obrir i tancar compulsivament la pantalla del mòbil? Ara perquè la cua avança, però el tanqueu quan s’atura per no gastar bateria o bé se us bloqueja automàticament al cap dels minuts prefixats d’espera si la cua no ha avançat prou de pressa. Bé, a mi, almenys, em passa.

Doncs amb la pantalla secundària de tinta electrònica al darrere, això s’ha acabat. Podreu posar el codi QR d’embarcament i tenir-lo tanta estona com calgui en pantalla sense haver-vos de preocupar pel consum energètic, ja que no consumeix res.

Un efecte de la brillantor de les pantalles és que sovint no emprem els dispositius electrònics per llegir, sobretot si hi treballem moltes hores durant el dia.

A mi em passa, i aquesta pantalla secundària és idònia per evitar precisament això, recuperant el mòbil com a dispositiu de lectura amb la comoditat que a l’ull li sembla que estem llegint en paper.

A més, en poder treballar de manera normal, podem navegar i llegir pàgines web (com ara de la Viquipèdia, o de notícies) amb molta comoditat per als nostres ulls i sense por de cansament ocular, ja que les pantalles de tinta electrònica no irradien llum, cosa que ens permet emprar el Hisense A6 abans d’anar a dormir sense que ens desvetlli.

Per la resta, el processador d’aquest terminal és un Qualcomm Snapdragon 660, disposa de 6 GB de memòria RAM, i 64 o 128 GB d’emmagatzematge intern ampliable mitjançant targeta microSD de fins a 256 GB.

La càmera principal és de 12 Mpx, mentre que la de selfies és de 16 Mpx. Disposa d’una bateria de 3.300 mAh, que es carrega mitjançant el port USB-C, amb capacitat de càrrega ràpida.

Guillem Alsina
Etiquetes: