HP ens converteix el smartphone en un ordinador de sobretaula o portàtil

Compartir

L’HP Elite x3 disposa d’un atractiu conjunt d’accesoris que ens permeten convertir-lo en un ordinador productiu.

La multinacional nord-americana Hewlett-Packard ha aprofitat el Mobile World Congress de Barcelona per presentar en societat l’Elite X3, el seu nou uberphone amb Windows 10 que es converteix en un ordinador de sobretaula gràcies al Desk Dock, que li permet connectar-se a una pantalla, teclat i ratolí externs, executant la funcionalitat Continuum per mostrar a la pantalla externa el mateix escriptori que trobem en un ordinador portàtil o sbretaula.

El maquinari de l’Elite X3 li permet perfectament dur a terme la tasca d’ordinador d’escriptori, gràcies a un potent microprocessador Snapdragon 820 de Qualcomm.

Per a això, necessitarem el Desk Dock, una dockstation on connectar-hi el terminal, petita i que podem dur còmodament de viatge a qualsevol lloc, i que ens aporta un port de vídeo per connectar al monitor extern, dos ports USB de tipus A, i un de tipus C, i port de xarxa Ethernet, amb la qual cosa el podrem connectar a la xarxa corporativa si en aquesta, i per motius de seguretat, no disposem de Wi-Fi.

El dock de l'Elite X3 amb sortida a un monitor extern

El dock de l’Elite X3 amb sortida a un monitor extern

Però la veritable joia de la corona és el Mobile Extender, amb forma d’ordinador portàtil ultralleuger, però que en realitat no deixa de ser una pantalla de 12,1 polzades i un teclat per al telèfon.

A aquest portàtil li podem connectar el terminal via USB-C o bé mitjançant una connexió sense fils, de manera que el podrem tenir a la butxaca de l’americana o dels pantalons mentre hi treballem, per exemple.

Vista lateral del Mobile Extender

Vista lateral del Mobile Extender

La càrrega de la bateria és un altre aspecte que s’ha cuidat en aquest veritable “monstre”, ja que se l’ha dotat de la tecnologia Quick Charge 3.0 de Qualcomm, que li permet carregar-la en menys temps.

Finalment, el programari inclou una botiga d’aplicacions des de la qual ens podem descarregar programari disponible exclusivament per a la plataforma x86, però que s’executa virtualitzat sobre el microprocessador ARM de l’Elite X3.

No és una idea nova

Malgrat que el terminal d’HP empra les darreres tecnologies existents (Windows 10 amb Continuum, USB-C, connexió de vídeo sense fils) la idea no és nova, i ja la va exhibir Motorola el 2011 al CES amb la presentació del seu ATRIX.

Veient el fracàs comercial de l’intent de Motorola i al què està tendint actualment el mercat tant amb Windows 10 i aquest mateix terminal, com amb Ubuntu i Bq, em temo que estem davant un cas més d’una idea que es va avançar al seu temps.

Guillem Alsina
Etiquetes: