HTC 10, així és el nou ‘flagship’

Compartir

Processador de la gamma més alta, càmera Ultrapíxel, i 4 GB de RAM com a elements més destacables d’un terminal molt complet.

Si bé amb els anys, HTC ha passat d’un lloc preponderant a la industria dels terminals de telefonia mòbil intel·ligent (els smartphones) a un lloc no pas irrellevant però sense tant impacte com abans, la taiwanesa no deixa d’intentar reprendre el camí del lideratge en aquest sector amb el llançament de models flagship sempre interessants, amb bones característiques tècniques però que, malauradament, no acaben de convèncer els consumidors.

El darrer dels flagships de la companyia és l’HTC 10, el qual deixa de banda la lletra M en la seva denominació, ja que és el successor de l’M9 i, per tant, en teoria el seu nom hauria d’haver estat M10. No és l’únic que canvia.

El més evident és l’aspecte extern, que difereix en gran mesura del que venia essent habitual en els darrers models. Al meu parer, el nou HTC s’assembla força a l’iPhone 6, tant en la seva part frontal com en els seus laterals, més arrodonits, malgrat que no així en la seva part posterior, en la qual podem reconèixer clarament el segell visual d’HTC. El cos està treballat en metall, en una sola peça (unibody).

Detall de l'HTC 10

El botó d’engegada és un element singularment treballat, amb una superfície rugosa que en fa molt fàcil la detecció al tacte, és de suposar que per a poder localitzar-lo sense problemes en entorns foscos.

Detall del botó d'engegada

El microprocessador és un Snapdragon 820 de Qualcomm, un xip de quàdruple nucli a 2,2 GHz considerat com el més potent del món per a dispositius mòbils actualment, encara que també n’hi haurà una segona versió amb un altre model de la mateixa Qualcomm.

A aquest processador l’acompanyen 4 GB de memòria RAM i 32 o 64 d’emmagatzematge intern segons el model, ampliable mitjançant un slot per a tarja microSD que suporta unitats de fins a 2 Terabytes.

Disposa d’una pantalla de 5,2 polzades amb una resolució de 2560×1440 píxels i 564 ppp (punts per polzada). En comparació, l’iPhone 6S ofereix 326 pp i el Samsung Galaxy S7 n’ofereix 577. El material del qual està fet aquesta pantalla és Super LCD 5, i el vidre que la cobreix és Gorilla Glass amb les vores arrodonides.

La càmera principal (la del darrere) és una UltraPixel 2 de 12 megapíxels amb autoenfocament per làser, estabilització òptica d’imatge, una obertura de ƒ/1,8 i 26 mm de distància focal. Entre altres funcionalitats, disposa de LED flash de dos tons, temporitzador de fins a 10 segons, detector de cares, auto-HDR, possibilitat de prendre imatges en format RAW de 12 bits, mode panoràmic, mode de disparador continuat de fins a 8 fps, mode hyperlapse, gravació de vídeo a càmera lenta (720p a 120 fps), gravació de vídeo 4K i so d’alta definició, i captura de fotografies durant la gravació de vídeo.

La càmera frontal és de 5 Mpx amb autoenfocament, obertura de ƒ/1,8 i distància focal de 23 mm, gravació de vídeo en Full HD, i presa de selfies amb una senzilla ordre de veu.

El so és un aspecte que des d’HTC volen destacar especialment. És so d’alta fidelitat amb tecnologia Dolby, i la marca disposa d’auriculars oficials que també ofereixen so d’alta resolució. Per recollir la veu de l’usuari, el terminal disposa de tres micròfons amb cancel·lació de soroll per poder gravar la veu en alta fidelitat.

La bateria disposa d’una capacitat de 3.000 mAh amb càrrega ultraràpida que ens permet disposar de la meitat de la bateria carregada en mitja hora. El terminal disposa d’un parell de modes d’estalvi d’energia, un d’ells “extrem”.

Com la resta de terminals flagship presents en el mercat, l’HTC 10 incorpora lector d’empremtes digitals i connectivitat NFC (el que, al seu torn, habilita la possibilitat de realitzar pagaments amb el mòbil). El connector per a càrrega és un USB de tipus C.

La tarja Wi-Fi és compatible amb l’estàndard 802.11ac, i funciona en banda dual (2,4 i 5 GHz), la versió de Bluetooth és la 4.2.

El programari que governa tot aquest maquinari és Android en la seva versió 6.0.1, personalitzat per HTC amb la capa Sense.

Guillem Alsina
Etiquetes: