Huawei: els mòbils que podran actualitzar-se a Android Q

huawei-android-q
Compartir

El 19 de maig de 2019, a penes un dia després que el govern dels Estats Units inclogués a Huawei en la seva llista negra comercial, el gegant electrònic Google decidia suspendre part dels negocis amb la tecnològica. D’aquesta manera, l’empresa estatunidenca impedia a la xinesa utilitzar el sistema operatiu Android en futurs telèfons mòbils de la companyia ni la seva botiga d’aplicacions.

A penes uns dies més tard, i després que firmes tan importants com Intel, Qualcomm o ARM s’unissin al bloqueig, el govern de Donald Trump decidia ajornar el veto fins a l’agost. Gràcies a això, la companyia xinesa ha pogut continuar comprant productes de fabricació estatunidenca per a mantenir les xarxes existents i mantenir l’enviament d’actualitzacions als dispositius Android.

La llista dels 17 mòbils que comptaran amb Android Q

Des de llavors, Huawei ha començat a provar l’última versió del sistema operatiu d’Android (Android Q) en els seus últims models. Tot això perquè, passat el 19 d’agost, aquells clients de Huawei que disposin dels últims dispositius mòbils de la companyia puguin gaudir d’un telèfon mòbil completament actualitzat. Així ho ha donat a conèixer la companyia a través del seu blog, on mostra el seu optimisme d’incorporar Android Q en la família P30 i Mate20 de cara al pròxim estiu:

“Els nostres dispositius actuals més populars, inclosa la sèrie P30, podran accedir a Android Q. De fet, ja hem llançat un programa de desenvolupament beta per a Android Q que s’està executant en el nostre Mate 20″

No obstant això, la sèrie P30 no serà l’única a rebre la tan esperada actualització. A través del seu blog, la companyia ha donat a conèixer que ha començat les proves tècniques en una vintena dispositius. Des del Huawei P30 Pro fins al Huawei Mate 10 passant per diversos models d’Honor (la filial de Huawei) com l’Honor 20, l’Honor 20 Lite i lHonor 20 Pro.

Consulta la llista de dispositius que comptaran amb Android Q de cara als pròxims mesos:

Huawei P30 Pro Huawei P30 Huawei Mate 20 Huawei Mate 20 Pro
Huawei PORSCHE DESIGN Mate 20 RS Huawei P30 lite Huawei P Smart 2019 Huawei P Smart + 2019
Huawei P Smart Z Huawei Mate 20 x Huawei Mate 10 Huawei Mate 20 X (5G)
Huawei P20 Pro Huawei P20 Huawei Mate 10 Pro Huawei PORSCHE Design Mate 10

D’altra banda, la companyia també ha confirmat que tant els telèfons mòbils com les tauletes de la companyia continuaran rebent els pegats de seguretat i les actualitzacions d’Android. En definitiva, Huawei garanteix el bon funcionament dels telèfons que la companyia ja ha comercialitzat amb una actualització que podria arribar a la fi de juliol o començaments d’agost.

Mentrestant, i a l’espera que els Estats Units arribi a un acord comercial amb la Xina i arrebossat el veto a Huawei, la firma xinesa treballa en un sistema operatiu propi. Una plataforma basada en Android, coneguda com a Ark OS, que permetria a la companyia sortir del pas i oferir un producte de garanties davant el veto dels Estats Units.

Etiquetes: