Huawei contraataca Samsung amb un altre “doblegable”

Compartir

Guerra entre les principals marques per veure qui té el “foldable” (literalment, “plegable”) més atractiu i versàtil. Si dimecres va ser Samsung la que disparava primer amb el seu Galaxy Fold, avui Huawei ha contestat al foc amb el Mate X.

Les comparatives són odioses, però gairebé sempre inevitables, i Huawei s’hi ha abonat comparant el seu terminal plegable amb el de Samsung.

Si el de la sud-coreana té dues pantalles, essent la plegable -que queda a l’interior- de 7,3” que permet treballar-hi com un tablet, i quedant una altra de 4,6” a l’exterior per emprar-la com un telèfon mòbil, l’aparell de Huawei només en té una, que queda a l’exterior, embolcallant tot el cos del terminal.

Només en una punta d’aquest tablet hi veiem una àrea que no és pantalla, i que allotja la càmera, de triple objectiu i amb òptiques signades per Leica, com ja és habitual a la casa. Com que al costat de les càmeres també hi tenim pantalla això permet, per exemple, que la persona que estem fotografiant es pugui veure.

Vista general del Huawei Mate X

Vista general del Huawei Mate X

A diferència del Galaxy Fold, que té fins a sis càmeres a tres llocs diferents, Huawei ha considerat que només calia muntar una càmera (encara que aquesta tingui múltiples objectius) en una sola àrea, i planificar el terminal plegable per tal que es pugui fer servir tant com a càmera frontal de selfies, com a càmera principal posterior, o com a càmera de videoconferència en format tablet.

El Mate X plegat. A l'esquerra podem apreciar el sistema de triple càmera

El Mate X plegat. A l’esquerra podem apreciar el sistema de triple càmera

Quan està plegat, el Mate X presenta dues àrees de pantalla, amb un tros que queda a l’àrea de la frontissa i que la companyia no ha indicat si ha aprofitat o si pensa fer-ho, per a presentar notificacions o altres continguts.

Continuem amb el dispositiu plegat; la seva pantalla principal (realment, quina és la principal?) presenta una mida de 6,6 polzades amb una relació d’aspecte 19,5:9 i una resolució de 2480×1148).

Si girem ara el terminal, veurem la pantalla que queda al costat del sistema de càmeres, i que Huawei anomena “la del darrere”: 6,38”, 2480×892, i una relació d’aspecte 25:9.

Si despleguem l’aparell, ens trobem amb una pantalla de 8”, resolució 2480×2200, i relació d’aspecte 8:7,1 essent gairebé quadrada.

Una agafada còmoda

Quan està desplegat en format tablet, el Huawei Mate X té un gruix de 5,4 mm, mentre que si el pleguem, aquest és d’11 mm, encara prou prim com perquè no ens molesti excessivament a la butxaca dels pantalons, tenint en compte el tipus de màquina que és.

Estant desplegat, l’àrea que allotja els objectius del sistema de càmeres del terminal funciona també com un agafador ergonòmic, que ens permet agafar còmodament i amb fermesa l’aparell mentre, per exemple, ens movem pel carrer.

Al lateral d’aquesta àrea hi trobem el lector d’empremtes digitals, de manera que el puguem emprar mentre l’estem agafant, i a la part inferior el port USB-C emprat per connectar l’aparell per cable a un ordinador o per a carregar-lo.

En aquesta instantània podem apreciar la part de l'agafador del Huawei Mate X

En aquesta instantània podem apreciar la part de l’agafador del Huawei Mate X

I parlant de càrrega, el Huawei Mate X presenta funcionalitat de càrrega ràpida de 55 W, la més ràpida del món segons afirmen des de la multinacional xinesa, capaç de carregar-ne el 85% en només mitja hora.

Per comparar-ho, el Mate 20 Pro, que és l’actual vaixell insígnia de la marca, incorpora capacitat de càrrega ràpida de 40 W.

La bateria és dual, és a dir, cada part del cos del Mate X disposa d’una bateria que, combinades, ofereixen una capacitat conjunta de 4.500 mAh.

Comunicacions ultrarrápides

A banda d’un microprocessador Kirin 980 de la mateixa Huawei, que és el que equipa el Mate 20 i el Mate 20 Pro de la casa, el Mate X disposa d’un nou mòdem 5G Balong 5000, el qual permet a aquest plegable abastar una velocitat de descàrrega de 4,6 Gbps.

En comparació, el Snapdragon X50 de Qualcomm i l’Exynos 5100 de Samsung arriben als 2,3 Gbps, la meitat.

La velocitat del Balong 5000 permet que una pel·lícula d’1 GB pugui ser transferida en tan sols tres segons, segons afirmen des de Huawei.

Evidentment, em veig obligat a matisar que aquesta velocitat és en condicions ideals, i que a la vida real hauríem de tenir en compte alguna factors més que, sense cap mena de dubte, ens farien la descàrrega més lenta, però això no treu que els números que presenta siguin impressionants.

Multitasca amb dues aplicacions

En aquest apartat si que Huawei no supera a Samsung, però tot val a dir que la quantitat d’aplicacions amb les quals es pot treballar amb multitasca deu haver estat una elecció segons el que han pensat que podria fer servir un usuari mitjà.

El Mate X desplegat

El Mate X desplegat

Guillem Alsina
Etiquetes: