Els millors trucs del Huawei Emui 9

huawei-emui-9-trucs
Compartir

Els mòbils Huawei i Honor són cada vegada més populars a Occident, així com la seva peculiar interfície EMUI basada en Android que actualment es troba en la seva versió 9, un disseny especial que usen totes dues marques xineses per a diferenciar-se de la resta de fabricants i que aporten solucions i opcions exclusives que altres telèfons intel·ligents Android no tenen.

Per això, des d’YCOM, t’oferim una guia amb els millors trucs del Huawei Emui 9 per a treure el màxim partit a aquesta capa de personalització tan especial i acostumar-se a totes les seves possibilitats.

9 trucs d’Android Emui

Huawei és una de les marques líders al nostre país que ens ofereix smartphones de gamma alta a preu de gamma mitjana-alta, raó per la qual ha crescut tant en els últims anys i s’ha aconseguit situar prop de Samsung, almenys al nostre país. Com hem dit, aquest fabricant és un dels quals més personalitzen el sistema operatiu, i és que quan comprem un mòbil amb aquesta marca, est ve amb un sistema operatiu propi i totalment personalitzat anomenat: l’EMUI.

Tot seguit, t’expliquem com funciona Android EMUI i els seus millors trucs.

Utilitza el cercador d’Ajustos

EMUI 9 està basat en Android Pie, amb el que permet realitzar cerques a través del menú Ajustos, una funció que ens estalvia molt temps a l’hora de buscar opcions de configuració del nostre mòbil. Per a això, accedeix a Ajustos a través de la icona de la roda dentada del calaix principal d’apps o a través del menú lliscant; així, podràs escriure paraules clau com a Bateria, Còpia de seguretat, Emmagatzematge o qualsevol paraula relacionada per a accedir a aquest contingut directament i sense haver de navegar a través dels nombrosos menús i submenús d’Ajustos.

Activa el mode Always On

Els models de mòbils més actuals de Huawei amb pantalla OLED presenten una funcionalitat molt útil anomenada Always On que permet visualitzar un rellotge amb l’hora en temps real i la data, així com les notificacions entrants, mentre la pantalla està apagada. Per a activar aquesta manera:

 1. Accedeix a Ajustos
 2. Prem sobre Pantalla principal – Fons de pantalla
 3. Activa l’opció Mostrar sempre en pantalla

Tria entre tecles de navegació o gestos

Android afegia amb la seva última versió la navegació per gestos, opció que EMUI també ha afegit amb el seu propi estil, afegint fins i tot una tercera opció en forma de dock virtual, opcional a la clàssica navegació de gestos i tres botons de control. Per a triar el teu sistema preferit:

 1. Accedeix a Ajustos
 2. Prem sobre Sistema
 3. Entra a Navegació del sistema
 4. Tria entre gestos, tres botons o dock de navegació

El dock virtual de navegació és totalment configurable i ens permetrà afegir diverses opcions per a les accions que vulguem.

Oculta el notch de la pantalla

Molts dels actuals terminals mòbils vénen amb el polèmic notch o pestanyeta superior que conté la cambra frontal integrada a la pantalla a causa dels nous dissenys de pantalla “total”. I és que molts usuaris no acaben d’estar convençuts amb aquesta configuració visual, on les icones de pantalla s’adapten a aquesta particularitat. Però en EMUI és possible adaptar el disseny de pantalla al notch:

 1. Accedeix a Ajustos
 2. Prem sobre Pantalla
 3. Accedeix a Més ajustos de pantalla
 4. Prem l’opció Osca

Tria entre l’osca predeterminada amb el notch integrat o oculta l’osca perquè aparegui una barra superior a banda i banda del notch i que la pantalla sigui convencional:

Grava en vídeo la pantalla

Gravar en vídeo la pantalla del teu mòbil en EMUI és tan fàcil com donar dos tocs amb dos dits sobre la pantalla per a arrencar l’enregistrament de forma automàtica; també és possible començar amb l’enregistrament pressionant alhora els botons d’apagat i apujar el volum. Finalment, podrem triar si volem habilitar el micròfon o no per a afegir so a l’enregistrament o no.

Tria les apps amb símbol de notificació

En EMUI 9 és possible triar quines icones d’aplicacions volem que mostrin icones de notificacions i quines apps volem “silenciar” visualment:

 1. Accedeix a Ajustos
 2. Prem sobre Pantalla principal i fons de pantalla
 3. Accedeix a Ajustos de pantalla principal
 4. Prem en Icones d’apps amb símbols
 5. Tria quines aplicacions vols activar i desactivar

Torna a l’anterior aplicació utilitzada

El sistema operatiu Android permet que puguem visualitzar en petit totes les aplicacions recents i que no hàgim tancat a través del botó inferior del quadrat, mostrant així un bon grapat de finestres d’apps obertes en segon pla, alguna cosa que pot ser una cosa caòtica. Doncs bé, si donem dos tocs seguits sobre el botó inferior de quadrat, accedirem automàticament a l’app immediatament anterior.

Activa la pantalla dividida

El multitasking d’EMUI es complementa també amb la possibilitat d’activar la pantalla dividida per a visualitzar i utilitzar dues aplicacions alhora; per a això, quan tinguis una aplicació oberta a tota pantalla, llisca dos dits junts des del botó de cercle inferior cap amunt. Així apareixerà una barra espaiadora que podem situar on considerem en pantalla per a així interactuar amb totes dues apps alhora.

Activa els diferents modes d’estalvi de bateria

EMUI permet triar entre tres modes diferents d’estalvi de bateria per a així optimitzar el consum del nostre smartphone segons les circumstàncies, més enllà de la manera normal activada per defecte. Així, podem triar entre un mode d’alt rendiment si no tenim problemes d’autonomia i el mode estalvi, especialment indicat si no tenim un carregador a mà i no volem quedar-nos sense bateria. A més, també trobem un mode d’estalvi avançat que canvia els colors a negre i desactiva totes les aplicacions excepte tres o sis que triem.

Per a triar la manera d’estalvi de bateria accedeix a Ajustos i prem sobre Bateria; sota apareixeran les tres maneres disponibles:

 • Mode Màxim rendiment: Optimitza el dispositiu per a funcionar a la màxima potencia
 • Mode d’estalvi d’energia: Limita l’activitat de les apps en segon pla, desactiva els sons, la sincronització automàtica del correu i altres serveis i limita els efectes visuals
 • Mode d’estalvi d’energia ultra: Desactiva totes les aplicacions a excepció de les quals triem

Fins aquí la superguia de trucs d’Android EMUI!

Etiquetes: