Huawei presentarà demà els seus nous smartphones de gamma alta

Compartir

Londres serà l’escenari de la presentació, demà dimarts dia 16, dels nous terminals de gamma alta (els anomenats flagship) de Huawei, els Mate 20 i Mate 20 Pro.

YCOM hi serà present mercès a la invitació que ens ha fet arribar la companyia xinesa, pel que us podrem informar en directe des del lloc de la presentació de les novetats en temps real mitjançant el nostre Twitter i, quan acabi, també publicarem un article explicant com són aquests telèfons, quines variants podem trobar al mercat, el seu preu, i en repassarem les característiques més destacades.

No descarteu tampoc l’emissió de material multimèdia, ja sigui a través del nostre compte de Twitter o de la nostra pàgina de Facebook, però sempre subjecte a les condicions d’emissió des de Londres; és fàcil que degut a la massificació de l’esdeveniment, el 4G i les Wi-Fi’s estiguin col·lapsades. A més, també desconeixem les condicions d’accés als nous terminals per a gravar i fotografiar.

Fins ara, el que ha trascendit d’aquests terminals és que muntaran uns dels microxips més potents del mercat, els Kirin 980 de vuit nuclis (quatre d’ells preparants per fer front a tasques que requereixin d’un alt rendiment, i els altres quatre que consumeixen menys energia per a tasques més rutinàries), pantalla de 6,3 polzades per al Mate 20, i de 6,9 per al Mate 20 Pro, i grans capacitats tant de memòria RAM com d’emmagatzematge.

Aquestes darreres podrien anar des dels 4 fins als 8, passant pels 6 Gigabytes per a la memòria RAM, i des dels 64 fins als 512 GB per a l’emmagatzematge. Així, la versió més senzilla correspondria al Mate 20 de 4 GB i 64 GB, mentre que la més completa i potent seria el Mate 20 Pro de 8 GB+512 GB. Entremig dels dos, tot un seguit de combinacions de 4, 6 i 8 GB de RAM, i 64, 128, 256 i 512 GB d’emmagatzematge.

Imatge filtrada del que podria ser el Huawei Mate 20 Pro

Imatge filtrada del que podria ser el Huawei Mate 20 Pro

El disseny que lluiran inclou una càmera davantera ubicada en una illa que penetra a la pantalla, el que es coneix com a notch i que tan de moda està d’ençà que Apple ho va mostrar amb l’iPhone X. En el cas del Mate 20 s’especula que aquest embolcallarà només l’objectiu de la càmera, però que serà més ample en el cas de la versió Pro, acollint possiblement un flash davanter (que en el model més “senzill” s’emularia amb la coneguda tècnica d’il·luminar tota la pantalla) i potser un emissor de llum infrarroja per a lectura de l’iris.

La càmera posterior, la principal, disposaria de tres objectius de 12, 20 i 40 Megapíxels respectivament, un potent flash i una lent signada pel fabricant especialitzat en òptica Leica, amb qui Huawei ha vingut col·laborant en els darrers anys en els seus models capdavanters.

Una fabricant en plena efervescència

De ser pràcticament una desconeguda a Europa, la multinacional xinesa Huawei ha esdevingut aquests darrers anys una de les grans de la telefonia mòbil juntament amb Samsung i Apple.

Per aconseguir arribar a aquesta posició de privilegi, Huawei ha apostat per la producció dels seus microprocessadors, un exercici difícil que només poden dur a terme de manera viable companyies molt grans, com son les tres que he esmentat i entre les que s’hi inclou aquest gegant xinès.

A més del rendiment, quelcom que destaca dels terminals Huawei de gamma alta és la càmera o, més aviat, les càmeres (que, de fet, no deixen de ser objectius pertanyents a la mateixa càmera), ja que fou la primer fabricant en integrar fins a tres objectius a la part posterior del telèfon per a millorar efectes com el bokeh o les imatges panoràmiques.

Els darrers models d’aquesta marca xinesa han comptat amb el segell de la prestigiosa marca alemanya especialista en òptica Leica.

Tot això ha fet que les darreres presentacions de Huawei siguin motiu d’un gran interès, com la de demà a Londres. Cap allà fem cap.

Guillem Alsina
Etiquetes: