Innovation in Payments planteja a Barcelona un món sense efectiu

Compartir

Aquesta setmana s’ha celebrat a Barcelona el Congrés Innovation in Payments, impulsat per CaixaBank, el World Savings and Retail Banks Institute (WSBI) i el European Savings Bank Group (ESBG). Un dels punts principals de l’esdeveniment, que va tenir lloc el passat 13 i 14 d’abril, ha estat el debat sobre el fort impacte que els canvis tecnològics han tingut sobre els sistemes de pagament, on les transaccions electròniques guanyen terreny any rere any als pagaments en efectiu.

D’acord amb els panelistes participants en la primera jornada, cada vegada són més les persones al món que paguen amb targetes de crèdit i dèbit en comptes d’amb moneda física. Els motius: immediatesa, comoditat i seguretat. No obstant això, i encara que s’espera que en el futur continuïn creixent els pagaments electrònics, els assistents al congrés WSBI afirmen que és molt precipitat pensar que l’ús d’efectiu desapareixerà. En el curt termini, el que s’espera és que es consolidi l’ús de les targetes, especialment contactless, en els pagaments diaris de poc import. Aquest canvi es consolidarà amb l’auge de les smart cities, de les quals Barcelona és pionera. La capital catalana treballa en col•laboració amb entitats com CaixaBank en la posada en marxa d’un sistema de pagament contactless a tota la seva xarxa de transport, que agilitzarà i abaratirà el transport públic.

El director general del World Savings and Retail Banking Institute (WSBI), Chris de Noose, ha afirmat que el sector bancari ha de “canviar o morir” respecte als mitjans de pagament i ha destacat la importància de seguir innovant en aquest aspecte. Durant el certamen, els participants han analitzat noves tecnologies com el pagament per mòbil, el pagament P2P, els moneders virtuals (‘e-wallets’) i les noves aplicacions de comerç electrònic. I tot això entre debats, tallers i conferències, amb ponents de talla mundial i professionals del món, sota l’organització, per primer cop, de CaixaBank.

Més informació. Bloc de “La Caixa”.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)