INTERNET CONTROLARÀ UN HOME COM A BLACK MIRROR

black-mirror
Compartir

 

El desembre de 2014, el canal britànic Channel 4 estrenava White Christmas. Un episodi especial de la sèrie distòpica Black Mirror, que es divideix en quatre parts, en el qual se’ns explica com han acabat dos homes en un remot lloc enmig d’un desert cobert de neu. Xina engega el seu sistema de qualificació ciutadana al més pur estil Black Mirror.

Entre les diferents històries que es narren en aquest capítol destaca la història de Matt Trent. Un gurú de cites que, a través d’un xip incrustat en el cap de terceres persones conegut com a Z-Eye, es pot ficar en la ment dels seus clients per oferir-los consells per seduir a homes o dones. Ara el MIT pretén fer un experiment de similars característiques a través del projecte BeeMe.

L’experiment té com a objectiu descobrir si un grup de persones pot ajudar a una altra a realitzar accions fluïdes.

Controlant a un desconegut

Com cada any per aquestes dates, el MIT Lab realitza experiments curiosos de cara a Halloween. Mentre que en 2016 van desenvolupar una intel·ligència artificial capaç de convertir fotografies normals en imatges aterridores, en 2017 van crear una màquina intel·ligent que pot escriure les seves pròpies històries de terror. En aquesta ocasió, els investigadors pretenen descobrir si un grup de persones pot ajudar a una altra a realitzar accions fluides mitjançant BeeMe.

Per a això, els investigadors han creat un programa que permet a un grup d’usuaris controlar a un ésser humà mentre escolta i veu tot el que la persona fa, com si estigués dins de la seva ment durant la nit de Halloween. Després de connectar-se a la plataforma, els usuaris hauran de suggerir les accions que haurà de dur a terme l’individu i votar posteriorment sobre els camins que ha de seguir al llarg de la nit. Des d’obrir una porta fins a entrar a una sala.

Objectiu: el malvat Zookd

Segons han donat a conèixer els desenvolupadors d’aquest experiment social, l’objectiu principal de la història és que els internautes cooperin perquè el personatge principal venci a la intel·ligència artificial malvada Zookd. Per a això hauran d’enviar una gran varietat d’ordres, que l’actor contractat pel MIT haurà de realitzar sempre que no afectin el seu benestar, la seva privadesa o la seva dignitat.

Gràcies a això, els investigadors pretenen descobrir si el grup de persones pot fer que una persona executi una sèrie de tasques fluïdes o si els resultats seran totalment aleatoris, tal com recull el projecte:

“En la nit de Halloween, el més aterridor serà renunciar al teu lliure albir, a la teva agència, a la teva persona. L’absència d’un mateix és pur terror absolut”.

Gemma
Etiquetes: