Isabel Vila obre un micromecenatge per poder competir a la Xina

Compartir

Fa uns dies parlàvem de la Isabel Vila, la campiona catalana de curses de drons que, de forma molt valenta, fa front a totes les dificultats que li surten al pas per competir en la disciplina que li té el cor robat.

A banda de fer front a una sordesa de naixement que li provoca problemes com, per exemple, no poder atendre per telèfon als transportistes que la truquen per dur-li les peces amb les quals construeix els seus drons, també fa front a altres tipus d’adversitats, especialment les pecuniàries.

I és que, com ja explicava en el meu anterior article sobre ella, la corredora de l’equip kdroners també s’ha de pagar de la seva butxaca l’aventura xinesa.

El cost no només és el viatge, l’estada i les dietes (car les persones tenim el “mal costum” d’haver de dormir sota un sostre i menjar per sobreviure, ves quines coses!), sinó que també hi ha qüestions més tècniques. Per exemple, els drons, que són una àrea que els diferents països han anat regulant, no poden funcionar amb les mateixes freqüències de ràdio a la Xina que aquí, així que la Isabel n’ha de preparar un parell amb freqüències diferents per tal de poder competir.

Si bé la federació espanyola de l’especialitat li paga la roba de competició i l’assegurança de viatge, això representa només una petita part del que li costarà l’aventura. I hi ha altres despeses accessòries, com ara el cost dels parcs de drons per a poder entrenar, i si bé compta amb algun petit patrocini, aquests són tan minsos que amb prou feines cobreixen una petita part del total.

És per això, per no haver-hi de posar tots els estalvis, que la Isabel ha posat en marxa una campanya de micromecenatge a la plataforma catalana Totsuma amb una fita de 4.500 €, els quals no pagaran totes les despeses i l’esforç que hi ha posat ella, però que sense cap mena de dubte seran una inestimable ajuda a l’hora de permetre-li competir en condicions a la Xina.

Les recompenses són senzilles: per una aportació de 10 € obtindrem una fotografia dedicada per ella, mentre que per 50 € podrem passar tot un dia en un circuit de drons amb ella, vivint l’ambient de les curses, a més de poder tenir també la fotografia autografiada.

Per 100 € tindrem de record una de les peces que la Isabel hagi emprat en un dels seus drons de curses, i que hagi estat descartada pel seu desgast o trencament. Amb 200 € aconseguirem un joc de pales noves de dron, idèntiques a les emprades al mundial de la Xina, signades per la nostra protagonista.

I, si decidim posar-hi 300 €, el que tindrem serà una pala de les que hagin estat instal·lades a un dels drons de cursa i hagin competit a Shenzhen.

De fet, però, les recompenses són supèrflues en aquest cas. El més important ara és que la Isabel pugui competir a la Xina i estic segur que, més enllà de pales de drons i fotos signades, tots els qui hi contribuïm, estarem orgullosos d’haver posat el nostre granet de sorra per aconseguir que aquesta persona que ha superat tots els esculls, pugui també deixar aquest enrere.

Guillem Alsina
Etiquetes: