Ja disponible la primera gran actualització de Windows 10

Compartir

L’anomenada Anniversary Update incorpora les extensions per al navegador Edge, Windows Ink, o el Windows Defender millorat entre altres coses.

Microsoft ha anunciat la que ve a ser la primera gran actualització de Windows 10, una mena d’equivalent (salvant les distàncies) del que en anteriors versions havien estat els Service Pack.

I per què hem de fer aquest incís de què cal salvar les distàncies respecte a les anteriors versions? Doncs perquè amb Windows 10, el sistema operatiu s’ha convertit en un servei, més que no pas en un producte, i amb aquesta filosofia les actualitzacions es produeixen de forma molt seguida, sense haver d’esperar que s’agrupin en aquests Service Pack.

Fins a Windows 10, les actualitzacions de seguretat es lliuraven tan aviat com fos possible, mentre que les noves funcionalitats havien d’esperar a ser incloses en un Service Pack. Ara, almenys en teoria, això ja no és així, malgrat que Microsoft s’ha reservat algunes novetats per a aquesta primera actualització amb la qual celebra el primer any de vida de la seva plataforma de programari.

La primera de les noves funcionalitats que proporciona l’Anniversary Update és Windows Ink, la tinta digital de Microsoft que serà d’utilitat a tots aquells usuaris que disposin d’un ordinador o tauleta tàctil en qual disposi d’un llapis per a treballar-hi, ja que els permetrà escriure a mà alçada i el sistema operatiu reconeixerà el text, incorporant-lo a les diferents aplicacions a les quals correspongui.

Un exemple d’ús paradigmàtic d’aquesta nova funcionalitat són les notes de tipus post-it.

El navegador web del sistema, Microsoft Edge, millora la seva eficiència energètica a més d’incorporar les extensions, i després d’un temps prudencial per tal que terceres parts hagin desenvolupat diverses extensions per al browser.

L’assistent virtual Cortana també estarà disponible a la pantalla de bloqueig del sistema, el que ens permetrà interactuar-hi fent-li preguntes, rebre informació sobre les nostres cites al calendari o, fins i tot, reproduir música.

Els usuaris estatunidencs i britànics podran, a més, gaudir de Cortana també a la Xbox One, una funcionalitat que desconeixem si estarà disponible per al nostre mercat més endavant.

Amb aquesta actualització, Microsoft també reforma la seva botiga d’aplicacions de Windows 10, unificant-la amb la d’Xbox, de manera que podem trobar continguts d’ambdues plataformes en un sol lloc.

En aquest sentit, recordem que Microsoft està buscant imbricar més la Xbox en els seus sistemes operatius de sobretaula, permetent jugar als mateixos jocs i, fins i tot, continuar partides en un dispositiu o l’altre.

En l’àmbit de la seguretat, l’Anniversary Update inclou versions renovades de Windows Defender i Winows Hello amb funcionalitats ampliades tant per a les aplicacions en local com per a l’entorn web.

L’Anniversary Update de Windows 10 ja pot ser descarregada a través de l’eina d’actualització del sistema operatiu.

Guillem Alsina
Etiquetes: