Ja disponible la versió 28 del navegador Firefox en català

Versió 29 del firefox
Compartir

Ja tenim entre les mans la versió 28 del navegador Firefox, una actualització que ve amb pocs canvis però molt interessants.

Un dels més destacats és el suport de VP9, el còdec de vídeo desenvolupat per Google fa pocs mesos i que ja es troba plenament integrat en el Firefox. Una bona maniobra ja que es preveu que d’aquí poc temps sigui un dels còdecs de vídeo més utilitzats.

També s’ha afegit suport al còdec d’àudio Opus a través de WebM i millores en el suport multimèdia del navegador que ara compta amb nous controls per l’ús del volum en vídeos o àudios en HTML5.

Una altra de les grans novetats és la finalització i inclusió del Firefox Gamepad API, una api que habilita la utilització de comandaments (gamepads) i que permet als desenvolupadors de jocs crear productes més còmodes al no haver d’utilitzar el ratolí o el teclat. Una novetat que sens dubte suposarà un gran impuls per als jocs destinats a ser gaudits a través del navegador.

També s’ha eliminat el suport per SPDY 2, s’afegeix suport per a l’atribut mathvarian MathML 2.0 i WebVTT es troba ara habilitat per defecte, a més de correccions d’errors i millores en seguretat.

Per als usuaris de Mac OS X, el centre de Notificacions ja suporta les notificacions web. Per als usuaris de Windows les noticies no són tan positives. La versió amb interfície Modern UI de Windows 8 que estava llesta des de principis de febrer al canal Beta ha estat suprimida i el projecte aparcat indefinidament. La versió oficial ens diu que aquesta decisió ve per l’escàs interès dels usuaris de la plataforma en el navegador Firefox. Veurem si és una decisió encertada o no.

Referent a la versió per Android, s’afegeix suport a l’estonià (et), reafirmant-se com el navegador per mòbil amb més localitzacions del món. El copiar i tallar text seleccionat es realitza de forma nativa, fet que augmenta la integració amb el sistema operatiu. Es dona suport a OpenSearch i s’afegeixen icones que permeten compartir continguts d’una forma més ràpida. I fins aquí les novetats de la versió 28 del navegador Firefox.

Podeu descarregar-vos la versió en català per escriptori des de la web www.firefox.cat i la versió per Android des de la Google Play. Per a tots els usuaris d’Ubuntu només haureu d’escriure a la terminal sudo apt-get update && sudo apt-get install firefox

Recordeu que podeu gaudir del Firefox en català gràcies a Mozilla.cat i Softcatalà, l’organització sense ànim de lucre que tradueix el Firefox i el Thunderbird entre molts d’altres.

[button-green url=”http://www.firefox.cat/” target=”_self” position=”left”] Descarregar Firefox 28 [/button-green]

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: