Ja és possible apagar foc amb el so

Compartir

Viet Tran i Seth Robertson, dos estudiants de la Universitat George Mason, acaben de dissenyar el primer extintor per apagar incendis mitjançant l’ús de so. La idea no és nova i grans agències com Darpa fa temps que investiguen sobre això. De totes maneres, el sistema ideat per aquests dos estudiants ha superat les expectatives, creant un dispositiu lleuger, portàtil i econòmic.

El principi físic consisteix a generar una ona sonora amb una freqüència que pugui separar l’oxigen del combustible sufocant així el foc.

L’artefacte pesa uns 9 quilos i ha costat al voltant de 700 euros que han pagat de la seva butxaca,amb el suport logístic de la universitat. Aquest extintor no és tòxic i tampoc deixa residus, ja que no fa ús de pols, gasos, escuma ni aigua. Les seves possibilitats són molt àmplies, fins i tot en l’espai, on l’absència de gravetat pot fer inútils altres sistemes d’extinció coneguts si es produís foc en una nau.

El vídeo també és viral, amb més de 3 milions de reproduccions.

Només té un punt feble i és que com que no refreda el combustible, les flames poden regenerar-se, de manera que en el cas de combustibles sòlids, com la fusta, no seria tan efectiu. Però tot és qüestió d’anar millorant aquest producte que està sent tota una tendència entre publicacions de ciència i tecnologia.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: