John McAfee vol substituir totes les claus per una d’universal

Compartir

Everykey és un dispositiu que ha de permetre obrir tant portes com comptes a llocs web, substituint les actuals claus i identificacions.

Vàlida tant per a ser emprada com a clau física (per exemple, substituint la del cotxe o la de la nostra llar), o com a identificador per accedir a l’ordinador, el correu electrònic o desbloquejar el smartphone en substitució de contrassenyes i PINs, Everykey és la nova iniciativa de John McAfee que es presenta com una clau universal per a tots els nostres dispositius, possessions o serveis.

L’Everykey obre per proximitat, és a dir, només cal que l’acostem al dispositiu que volem obrir per a què, sense haver de picar cap password, sense haver de ficar cap clau en cap pany, o que un dispositiu de reconeixement biomètric ens llegeixi cap part del cos, n’obri la porta o en desbloquegi el lloc web per al seu ús. Per a això, Everykey empra Bluetooth per a les comunicacions.

John McAfee es presenta a ell mateix (i presenta l’Everykey) afirmant que és una persona obsessionada per la seguretat, i hom ràpidament podria pensar què passa si ens roben l’Everykey. Teòricament, que una altra persona la pugui usar és tan senzill com acostar-la a un ordinador… però res més lluny d’això.

En primer lloc, l’Everykey s’associa amb determinats dispositius, inclosos ordinadors i smartphones, pel que cal tenir accés als dispositius a més de a la mateixa clau. En segon lloc perquè les contrasenyes no són desades a l’Everykey, si no en els mateixos dispositius, degudament encriptades i protegides. L’únic que fa Everykey és emetre una senyal que el dispositiu reconeix, i la reconeix com a clau única, i en aquest cas (identificació positiva) el programari recorre a buscar la clau per proporcionar-la al servei o el maquinari davant el que calgui identificar-se.

Everykey

Per a la seva protecció, l’Everykey empra encriptació AES de 128 bits i, en cas de pèrdua o robatori, podem “congelar” la clau remotament, de manera que qui n’hagi pres possessió no la pugui usar. Per a la transmissió, empra Bluetooth 4.0 LE (Low Energy, de baix consum energètic).

A més, el seu format és prou discret com per a poder-la camuflar o amagar, de manera que no sembli realment una clau, i despistant amb això a possibles lladres.

També hi ha disponible un kit de desenvolupament que permet integrar compatibilitat amb Everykey en desenvolupaments de tercers, i el suport per a programari és molt ampli: Android, iOS, Windows, Mac OS X, GNU/Linux (Ubuntu de la versió 14.x en endavant), navegadors Chrome, Firefox, Safari i Edge. La seva bateria té una durada de fins a 30 dies, i és recarregable.

Per al seu finançament, McAfee ha muntat una campanya de micromecenatge a Indiegogo que li ha permès recaptar ja més del doble dels 20.000 dòlars que demanava.

Partint de la base que no hi ha res que sigui segur al 100%, vosaltres creieu que Everykey o un dispositiu anàleg és més segur i privat que el tadicional manyoc de claus i les contrasenyes? En farieu servir si pogués substituir tots els vostres identificadors?

Guillem Alsina
Etiquetes: