John McAfee vol substituir totes les claus per una d’universal

Compartir

Everykey és un dispositiu que ha de permetre obrir tant portes com comptes a llocs web, substituint les actuals claus i identificacions.

Vàlida tant per a ser emprada com a clau física (per exemple, substituint la del cotxe o la de la nostra llar), o com a identificador per accedir a l’ordinador, el correu electrònic o desbloquejar el smartphone en substitució de contrassenyes i PINs, Everykey és la nova iniciativa de John McAfee que es presenta com una clau universal per a tots els nostres dispositius, possessions o serveis.

L’Everykey obre per proximitat, és a dir, només cal que l’acostem al dispositiu que volem obrir per a què, sense haver de picar cap password, sense haver de ficar cap clau en cap pany, o que un dispositiu de reconeixement biomètric ens llegeixi cap part del cos, n’obri la porta o en desbloquegi el lloc web per al seu ús. Per a això, Everykey empra Bluetooth per a les comunicacions.

John McAfee es presenta a ell mateix (i presenta l’Everykey) afirmant que és una persona obsessionada per la seguretat, i hom ràpidament podria pensar què passa si ens roben l’Everykey. Teòricament, que una altra persona la pugui usar és tan senzill com acostar-la a un ordinador… però res més lluny d’això.

En primer lloc, l’Everykey s’associa amb determinats dispositius, inclosos ordinadors i smartphones, pel que cal tenir accés als dispositius a més de a la mateixa clau. En segon lloc perquè les contrasenyes no són desades a l’Everykey, si no en els mateixos dispositius, degudament encriptades i protegides. L’únic que fa Everykey és emetre una senyal que el dispositiu reconeix, i la reconeix com a clau única, i en aquest cas (identificació positiva) el programari recorre a buscar la clau per proporcionar-la al servei o el maquinari davant el que calgui identificar-se.

Everykey

Per a la seva protecció, l’Everykey empra encriptació AES de 128 bits i, en cas de pèrdua o robatori, podem “congelar” la clau remotament, de manera que qui n’hagi pres possessió no la pugui usar. Per a la transmissió, empra Bluetooth 4.0 LE (Low Energy, de baix consum energètic).

A més, el seu format és prou discret com per a poder-la camuflar o amagar, de manera que no sembli realment una clau, i despistant amb això a possibles lladres.

També hi ha disponible un kit de desenvolupament que permet integrar compatibilitat amb Everykey en desenvolupaments de tercers, i el suport per a programari és molt ampli: Android, iOS, Windows, Mac OS X, GNU/Linux (Ubuntu de la versió 14.x en endavant), navegadors Chrome, Firefox, Safari i Edge. La seva bateria té una durada de fins a 30 dies, i és recarregable.

Per al seu finançament, McAfee ha muntat una campanya de micromecenatge a Indiegogo que li ha permès recaptar ja més del doble dels 20.000 dòlars que demanava.

Partint de la base que no hi ha res que sigui segur al 100%, vosaltres creieu que Everykey o un dispositiu anàleg és més segur i privat que el tadicional manyoc de claus i les contrasenyes? En farieu servir si pogués substituir tots els vostres identificadors?

John McAfee vol substituir totes les claus per una d’universal
Valoreu aquesta publicació

Guillem Alsina
Periodista freelance especialitzat en noves tecnologies, redactor d'YCOM.cat
Etiquetes: