Jolla i Sailfish OS ja estan preparats per a nous mercats

Compartir

Jolla va presenta finalment Sailfish OS 1.0. El passat dia 21 de febrer Jolla va anunciar que el seu SO ja està llest per a nous mercats. Vam veure els primers terminals a finals de l’any passat, però fins ara només estaven disponibles per a clients d’ADN, un operador finlandès. Jolla no solament va a començar a comercialitzar els seus dispositius a altres països, sinó que també allibera de manera oficial la primera versió de Sailfish OS. D’aquesta manera, tots aquells usuaris d’Android que vulguin passar-se al sistema operatiu de Jolla només hauran de descarregar-lo i instal·lar-lo.

Marc Dillon, Co-Fundador y director de operacions de Jolla, ha declaradat:

“Estem molt contents d’anunciar això. Hem estat treballant dur juntament amb la nostra comunitat d’usuaris per fer l’experiència d’usuari Jolla i Sailfish OS senzilla i diferent. Creiem que Jolla ofereix ara una opció realment viable per a tots els usuaris de smartphones. Naturalment no anem a parar aquí, seguirem per proporcionar actualitzacions de programari mensuals per a dispositius Jolla i Sailfish OS ” Marc Dillon.

Sailfish OS es caracteritza per la senzillesa, a diferència d’Android, el sistema operatiu de Jolla no té botons virtuals, de manera que controlem el sistema a base de gestos. Un altre punt fort de Sailfish OS és una multitasca amb què és capaç d’executar aplicacions natives del sistema operatiu de Google, de manera que evitarà que el seu progrés sigui frenat per la manca d’aplicacions com li passa a Windows Phone o Firefox OS.

Per si fos poc Jolla també ha anunciat noves associacions amb empreses desenvolupadores hegemòniques en altres sistemes operatius mòbils. Un exemple és Rovio Ltd, empresa encarregada del desenvolupament d’Angry Birds, la qual va a treballar conjuntament amb els finlandesos per treure una carcassa posterior intel·ligent, per oferir una experiència de joc diferent.

Preu i disponibilitat

Actualment el telèfon intel·ligent Jolla està disponible per a tots els països de la Unió Europea, Suïssa i Noruega. Es pot comprar en línia a través d’shop.jolla.com a un preu de 399 €. També podem comprar la part del darrere (“The other half” com ho diuen ells. L’altra meitat en espanyol) en color Keira Black o bé Aloe per un preu de 419 €. Actualment el temps d’enviament és de 2 a 3 setmanes. En un futur proper pretenen obrir les vendes a Rússia, l’Índia i Hong Kong.

jolla

Jolla

Actualizacions

Sailfish OS ha millorat molt en poc temps. A principis del mes que ve veurà la llum l’última actualització, la quarta. És clar que les actualitzacions del sistema operatiu són molt ràpides. A diferència d’Android o altres sistemes operatius, Jolla va a llançar actualitzacions mensuals.

Tot això és gràcies al model de contribució lliure i seu al seu codi obert.

Descarregar Sailfish OS per a dispositius Android

El sistema operatiu de Jolla ha estat desenvolupat per ser compatible amb la majoria de dispositius Android. Gràcies a la comunitat Sailfish OS ja ha estat portat a diferents dispositius, incloent les principals versions del popular Samsung Galaxy, Google Nexus i la gamma Xperia de Sony.

Sens dubte és una bona notícia per a tots aquells usuaris que vulguin un canvi respecte a Android o bé que els agradi trastejar amb nous sistemes operatius. Sailfish OS fins i tot pot arribar a ser un salvavides per a dispositius més antics, donant-los així una segona vida.

Actualment instal·lar un altre sistema operatiu no és fàcil per a tothom, és per això que Jolla té pensat treure un llançador per Android. D’aquesta manera, usuaris menys experimentats o que encara no vulguin fer el salt podran simular l’experiència d’ús. El launcher en qüestió estarà disponible a Google Play en un futur pròxim.

Encara es desconeixen les dates d’aquests llançaments. En Jolla ens comenten que primer faran el llançament del launcher i poc després de SO complet per a usuaris Android.

L’única cosa que podem assegurar és que Jolla estarà demostrant la seva Smartphone i sistema operatiu Sailfish OS al MWC. El congrés mundial de telefonia mòbil més important del món que tindrà lloc la setmana que ve. Atombit hi serà per portar-vos tota la informació sobre Jolla.

Personalment penso que un canvi mai va malament. Des del meu pinto de vista, Sailfish ofereix una forma de navegació diferent fins a tot el que havíem vist fins ara. I potser podria arribar a assegurar que més còmoda. No tinc cap dubte que li donaré una oportunitat.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: