Jolla llança nou dispositiu

Compartir

Només en el primer dia se n’han esgotat el miler d’unitats posades a la venda. Amb un processador Snapdragon 212 i 2 GB de RAM a 169 €, és una opció interessant.

El cant del signe de Jolla? La finlandesa, que ha passat per una època molt dura, ho torna a intentar amb un nou dispositiu -el Jolla C- que s’emmarca en la iniciativa Sailfish Community Device Program.

Aquest se suposa que és una eina per a què els seguidors més lleials de la plataforma alternativa puguin provar-ne les darreres versions, tot contribuint amb els seus comentaris a seguir-la desenvolupant.

El Jolla C és el primer terminal resultat d’aquesta iniciativa, del qual se n’han posat a la venda un miler d’unitats que s’han esgotat en menys d’un dia.

Va equipat amb un microprocessador Qualcomm Snapdragon 212 de quàdruple nucli funcionant a 1,3 GHz, 2 GB de memòria RAM i 16 GB d’emmagatzematge intern ampliables mitjançant un slot microSD que accepta targes de fins a 32 GB (una quantitat una mica escassa per als temps que corren), pantalla de 5 polzades amb resolució 1.280×720 píxels i 293 ppp, bateria extraïble de 2.500 mAh, càmera principal de 8 megapíxels i frontal de 2, i connectivitat 4G per LTE.

El sistema operatiu que porta instal·lat és, naturalment, Sailfish en la seva versió 2.0, i el preu del terminal (recordeu, actualment esgotat però del qual se’n posaran més unitats a la venda) és de 169 euros.

Tot i que és un dispositiu que pot ser fet servir per l’usuari final, està més aviat dirigit a desenvolupadors i usuaris entusiastes que puguin contribuir, amb els seus comentaris, al futur desenvolupament de la plataforma de programari. Recordem que, a més, el sistema operatiu Sailfish OS és capaç d’executar aplicacions d’Android sense haver-les de recompilar, pel que aquest terminal hauria de poder funcionar també amb tot l’ecosistema d’apps del robotet verd.

Guillem Alsina
Etiquetes: