Jolla llança nou dispositiu

Compartir

Només en el primer dia se n’han esgotat el miler d’unitats posades a la venda. Amb un processador Snapdragon 212 i 2 GB de RAM a 169 €, és una opció interessant.

El cant del signe de Jolla? La finlandesa, que ha passat per una època molt dura, ho torna a intentar amb un nou dispositiu -el Jolla C- que s’emmarca en la iniciativa Sailfish Community Device Program.

Aquest se suposa que és una eina per a què els seguidors més lleials de la plataforma alternativa puguin provar-ne les darreres versions, tot contribuint amb els seus comentaris a seguir-la desenvolupant.

El Jolla C és el primer terminal resultat d’aquesta iniciativa, del qual se n’han posat a la venda un miler d’unitats que s’han esgotat en menys d’un dia.

Va equipat amb un microprocessador Qualcomm Snapdragon 212 de quàdruple nucli funcionant a 1,3 GHz, 2 GB de memòria RAM i 16 GB d’emmagatzematge intern ampliables mitjançant un slot microSD que accepta targes de fins a 32 GB (una quantitat una mica escassa per als temps que corren), pantalla de 5 polzades amb resolució 1.280×720 píxels i 293 ppp, bateria extraïble de 2.500 mAh, càmera principal de 8 megapíxels i frontal de 2, i connectivitat 4G per LTE.

El sistema operatiu que porta instal·lat és, naturalment, Sailfish en la seva versió 2.0, i el preu del terminal (recordeu, actualment esgotat però del qual se’n posaran més unitats a la venda) és de 169 euros.

Tot i que és un dispositiu que pot ser fet servir per l’usuari final, està més aviat dirigit a desenvolupadors i usuaris entusiastes que puguin contribuir, amb els seus comentaris, al futur desenvolupament de la plataforma de programari. Recordem que, a més, el sistema operatiu Sailfish OS és capaç d’executar aplicacions d’Android sense haver-les de recompilar, pel que aquest terminal hauria de poder funcionar també amb tot l’ecosistema d’apps del robotet verd.

Jolla llança nou dispositiu
Valoreu aquesta publicació

Guillem Alsina
Periodista freelance especialitzat en noves tecnologies, redactor d'YCOM.cat
Etiquetes: