Jolla: una de freda, una de calenta

Jolla Tablet
Compartir

Suspesa la fabricació de la tauleta tàctil de la companyia, però aquesta també troba un fabricant de smartphones interessat en usar el seu sistema operatiu, Sailfish OS.

Després dels mals moments passats recentment i que, fins i tot, en van fer témer la continuitat, Jolla ha anunciat que finiquita el seu programa de construcció de tablets amb el seu propi sistema operatiu, Sailfish OS.

El que farà la companyia finlandesa és enviar un petit remanent dels seus tablets que ja han estat construïts a les primeres persones que van contribuïr a la reeixida campanya de crowdfunding, mentre que a la resta els tornarà els diners que van pagar a l’avançada.

En el seu comunicat, Jolla dóna la culpa als proveïdors externs, esmentant problemes amb el subministrament de determinats components i la qualitat de la pantalla. Així mateix, també en culpa la situació financera, que ha dilatat la materialització del projecte fins a un punt en què els components necessaris han deixat d’estar disponibles.

Turing Phone canvia Android per Sailfish OS

Però no tot són males notícies per a Jolla i la seva comunitat d’admiradors, doncs un fabricant de telèfons mòbils intel·ligents s’ha compromès amb la plataforma. Es tracta, això si, d’un fabricant independent, i no d’un dels “grans” del sector: Turing Robotic Industries, fabricants del Turing Phone.

Honorant el nom del matemàtic Alan Turing -un dels pares de la informàtica moderna i expert en criptografia-, el Turing Phone busca ser un telèfon ultrasegur, tal i com el GranitePhone del qual en parlàvem recentment, fabricat en una aleació de “metall líquid” amorfa anomenada Liquidmorphium i que, segons la casa fabricant, és més dura i resistent que el titani i l’acer.

El Turing Phone

El Turing Phone

Inicialment, el Turing Phone havia de ser entregat funcionant amb Android, però a mig procés els responsables han canviat a Sailfish OS 2.0.

Si això és, inicialment, una bona noticia per a Jolla, pot acabar esdevenint un problema, car aquells qui havien pagat la pre-reserva d’un Turing Phone ho havien fet amb un terminal Android en ment. Com serà rebut el canvi? Provocarà rebuig? Afectarà aquest a Sailfish OS i, per tant, a Jolla?

Fins ara, el que ha demostrat la companyia finlandesa és que, ara per ara, hi ha un escàs marge per desafiar les plataformes establertes: iOS i Android. Fins i tot un gegant com Microsoft està tenint problemes amb Windows 10 i BlackBerry sembla haver ja abandonat tota esperança per al seu sistema operatiu i prefereix convertir-se en un fabricant més de terminals Android.

Guillem Alsina
Etiquetes: