Kickstarter arriba de la mà del Sónar+D

Compartir

Els dies 18, 19 i 20 de juny, Sónar+D reunirà a Barcelona als protagonistes que lideren els processos d’innovació creativa més rellevants dels sectors de la música, l’audiovisual, la interactivitat, el disseny, la formació i la comunicació.

Barcelona acollirà del 18 al 20 de juny un dels festivals musicals electrònics, creatius i tecnològics més importants del món, el Sónar. Dins del festival es celebra un congrés internacional tecnològic que aglutina un conjunt d’activitats amb un eix comú: la relació entre creativitat i tecnologia i la transformació digital de les industries culturals que això comporta. Un dels convidats de Sónar+D és Kickstarter, la plataforma més gran de finançament de projectes creatius a nivell mundial.

Kickstarter va obrir la seva versió a Espanya el passat 2 de juny i des de llavors la plataforma posa a disposició dels creadors de tot l’Estat la possibilitat de finançar les seves iniciatives en euros i recaptar el fons des d’un compte bancari espanyol. D’aquesta manera, els projectes espanyols tindran una operativa local i, al mateix temps, visibilitat internacional. El Sónar+D servirà per fer la presentació oficial a Espanya d’aquest servei i per donar a conèixer les seves particularitats mitjançant workshops i conferències.

Yancey Strickler, director general i cofundador de Kickstarter, realitzarà la conferencia inaugural de Sónar+D, titulada “Defining Creative Freedom”. Per altra banda, a l’espai “Made with Kickstarter”, de MarketLab, s’hi donaran a conèixer diversos projectes de tecnologies creatives especialment interessants així com casos d’èxit desenvolupats durant aquest any amb Kickstarter. Aquest espai també acollirà trobades amb els seus creadors i presentarà una selecció de les primeres campanyes espanyoles allotjades en aquesta plataforma.

Paral·lelament, durant els tres dies de Sónar+D, Kickstarter realitzarà una sèrie de tallers pràctics i oferirà als creadors espanyols la possibilitat de consultar els seus dubtes de manera directa amb els membres de l’equip. Kendel Ratley, directora d’expansió, oferirà el taller “An intro to Kickstarter” en el qual descobrirà les pautes i bones pràctiques per a confeccionar una bona campanya, generar comunitat al voltant d’un projecte i portar-lo a la realitat. D’altra banda, John Dimatos, cap de disseny i tecnologia de la companyia impartirà el taller “From prototype to production”, sobre prototipat i desenvolupament de productes a través de la plataforma amb convidats especials que participen al Sónar+D.

La presencia de Kickstarter al Sónar+D és una oportunitat única per conèixer les claus que han portat a aquesta plataforma a ser el referent mundial pel que fa al finançament de projectes creatius i com aquests han aprofitat i desenvolupat els recursos de la plataforma per a fer-se realitat.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: