La beta de Remix OS en permet la instal·lació a disc dur

Remix OS funcionant en un PC
Compartir

S’ha d’executar des de Windows, i permet escollir a l’arrancada el sistema operatiu de Microsoft o bé l’Android de Jide.

Uns dies després del Mobile World Congress on va estar presentant els primers ordinadors híbrids (tauleta tàctil-ordinador portàtil lleuger) de la mà de l’espanyola Woxter, Jide va publicar al seu lloc web la versió beta de Remix OS per a PC, amb el qual permet la instal·lació a disc dur del sistema operatiu.

Fins ara els usuaris d’aquesta versió d’Android creada a partir del projecte Android-x86 i concebuda per a ser la substituta d’un sistema operatiu d’escriptori en els nostres ordinadors, només podien executar el sistema des d’un pendrive USB. Ara, i mercès a l’instal·lador de Windows, ja es pot instal·lar a disc dur i fer servir en paral·lel al sistema operatiu de Microsoft.

Quan executem l’instal·lador, aquest ens donarà l’oportunitat de seleccionar com a unitat de destinació el mateix disc dur o unitat SSD de la màquina (la qual ja ve seleccionada per defecte), o bé una altra unitat extraïble.

Si l’instal·lem a disc dur, el mateix instal·lador ens crearà una opció en el menú d’arrencada de la màquina, amb la qual ens permetrà escollir entre Windows o Remix OS com a sistema operatiu per carregar a l’inici.

A més d’aquesta interessant novetat (ja que ens permet prescindir de la clau USB quan vulguem treballar amb Android), la nova versió beta de Remix OS per a PC s’actualitza mitjançant OTA, el que significa que l’actualització esdevé automatitzada i còmoda per a l’usuari, ja que no ha de descarregar manualment i aplicar cap pegat.

Finalment, esmentar que Jide i el projecte Android-x86 han anunciat públicament la seva aliança, mitjançant la qual aquest darrer se centrarà en la tasca de crear la base del sistema operatiu, mentre que l’empresa se centrarà a donar-li aparença i facilitat d’ús, contribuint amb codi font al projecte.

Guillem Alsina
Etiquetes: