La beta pública de Mac OS X ‘Yosemite’ ja es pot descarregar

Compartir

Cal estar registrat a la web AppleSeed, de programari beta d’Apple, un procés pel qual encara s’és a temps.

Aquells usuaris d’ordinadors Apple Mac que es van registrar al programa de la beta de Mac OS X “Yosemite” (el que serà futurament la versió 10.10 del sistema operatiu de la poma) poden descarregar, des d’aquest passat dijous, aquesta versió prèvia des del mateix lloc web on s’havien registrat.

Mac OS 10.10 “Yosemite” fou presentat a principis d’aquest mes de juny en el marc de la WorldWide Developers Conference, i entre les seves novetats més destacables hi trobem una renovada interfície que s’apropa més al concepte de “flat design” emprat en l’iOS, amb un nou Dock que abandona les 3D per ser representat de forma plana, i un centre de notificacions amb més pes en la relació entre usuari i sistema.

Entre el programari inclòs al sistema, el navegador web Safari de la mateixa Apple també es renova, oferint entre altres novetats un nou mode per a vídeo en línia que permet estalviar bateria sense perdre qualitat de reproducció.

Però sens dubte és la integració entre l’iOS 8 dels iPhone i el nou Mac OS X “Yosemite” es el punt fort d’aquest darrer, doncs permet convertir el nostre Mac en una extensió de l’iPhone, podent respondre trucades des de l’ordinador, o redactar missatges SMS còmodament des d’aquest.

La descàrrega es pot fer efectiva a través de l’App Store, senzillament entrant al nostre compte d’AppleSeed a través de la web, on ens hauríem d’haver registrat per tenir accés a la beta de Mac OS X 10.10 (i, si no ho hem fet encara, ara és un bon moment per fer-ho), i prement l’enllaç cap a la descàrrega a la botiga virtual d’aplicacions d’Apple.

Aquest procediment ja ens bescanviarà automàticament el codi generat per accedir a la beta de Yosemite. La descàrrega de l’instal·lador, d’una mica més de 5 GB, es realitzarà directament a la carpeta d’aplicacions, des d’on podrem extreure aquest instal·lador per a gravar-lo en una unitat USB o un disc dur extern.

Com sempre en el cas d’un programari beta, recomanem no instal·lar-lo en l’ordinador amb el qual habitualment treballem.

Si només tenim un Mac, o tots els que tenim estan destinats a ser productius, tenim l’opció a instal·lar-lo dins d’una màquina virtual, o bé aprofitar l’oportunitat que ens brinda el fet que el Mac pugui arrencar des d’una unitat USB o una tarja SD (segons els models) per instal·lar la versió 10.9.x en una d’aquestes unitats, i després actualitzar des d’aquí.

Una utilitat que permet fer això últim és DiskMaker X, que permet crear una clau USB per instal·lar el sistema en qualsevol disc.

Guillem Alsina
Etiquetes: