La Catosfera portarà tres dies de debats a Girona

Compartir

Amb la connectivitat com a eix vertebrador comú a tots els temes que s’hi tractaran, torna un any més a Girona la Catosfera, la reunió de la Internet catalana que busca posar sobre la taula una anàlisi del present i predir el futur de les tendències i usos de la gran xarxa de xarxes al nostre país.

Enguany es celebrarà del 18 al 20 d’octubre al mateix lloc que ja va acollir aquest esdeveniment l’any passat: l’auditori Josep Irla, a l’edifici que aplega la majoria dels departaments de la Generalitat a la ciutat, i que es troba a la part antiga del complexe (l’antic Hospital de Santa Caterina). És una ubicació molt cèntrica i que permet gaudir també de la visió del quadre El gran dia de Girona, un llenç de grans dimensions (més de deu metres d’amplada per poc menys de cinc metres d’alçada), en el qual s’hi mostren els fets del 19 de setembre de 1809, durant els setges napoleònics.

Impregnada per l’esperit de l’1-O

Els fets de l’1 d’octubre de l’any passat monopolitzaran bona part de les activitats que es celebraran, i això que no serà la primera edició de la Catosfera que es celebrarà després del referèndum (l’any passat es va celebrar el 20 i el 21 d’octubre), però la diferència és que l’any passat l’agenda ja estava establerta.

Així, el dijous dia 18 obrirà el foc una taula rodona sobre la censura digital de l’1-O, mentre que el divendres 19 es parlarà sobre el periodisme post-1 d’octubre, i el dissabte dia 20 es realitzarà una tertúlia que es preguntarà si el ciberespai és el refugi que els queda als drets civils davant l’ofensiva repressora que estem patint.

Una instantània del públic a l'edició de l'any passat de la Catosfera

Una instantània del públic a l’edició de l’any passat de la Catosfera

Però si bé l’1-O captarà una bona part de l’agenda, també hi tindran cabuda altres temàtiques, com ara el paper de les xarxes en el discurs feminista, el paper de la comunicació a les xarxes en el món de la cuina o en la promoció musical, i s’analitzaran les claus per comunicar-se amb el públic juvenil a les xarxes.

A més de les taules rodones, la Catosfera també encabirà altres esdeveniments, com ara un sopar off-line, la Catosfera.edu dirigida als més joves, o l’emissió del programa Popap de Catalunya Ràdio en directe.

Un cartell de luxe (com sempre)

Un dels aspectes que la Catosfera ha vingut cuidant molt aquestes darreres edicions és el dels ponents, buscant sempre primeres espases en els seus camps, presències habitualment mediàtiques, el que no significa en absolut -ans al contrari, més aviat- que no siguin ponents de qualitat.

A l’edició d’enguany comptarem amb la presència de pesos pesants mediàtics com l’advocat Josep Jover, el polifacètic Josep Ma. Ganyet, els periodistes Ariadna Oltra, Jordi Borràs, i Quico Sallés, l’escriptora Cristina Fallarás, o l’activista Simona Levi. També està anunciada la participació del raper Josep Valtònyc, previsiblement per videoconferència en directe degut al seu exili a Bèlgica.

La inscripció a la Catosfera 2018 ja es pot realitzar, de manera gratuïta, a través del lloc web de l’esdeveniment.

Guillem Alsina
Etiquetes: