La competència lliure a l’Android Wear

Compartir

Basat també en Android, AsteroidOS està dirigit per una comunitat de desenvolupadors i incideix en aspectes polèmics com la privacitat.

Com a alternativa a Android Wear que permet més llibertat per a manipular-lo, així es presenta AsteroidOS, un sistema operatiu per a rellotges intel·ligents (smartwatches) també basat en Android -com el mateix Android Wear- però que dóna més llibertat a l’usuari i més intimitat.

De moment es troba en una fase de desenvolupament molt inicial, per la qual cosa disposa de poques aplicacions i és, per tant, poc pràctic a l’hora d’usar-lo per part d’un usuari final, pero en aquesta fase el que interessa des del projecte és atraure desenvolupadors i persones que el puguin provar.

El primer rellotge en el qual es pot instal·lar és l’LG G Watch original (el quadrat), encara que des del projecte no es tanquen en això, doncs el sistema és compatible amb els drivers d’Android Wear gràcies a una llibreria, pel que no hi ha d’haver problema en adaptar-lo a qualsevol dels models de rellotge que muntin la plataforma per a wearables oficial de Google.

Però, al mateix temps, AsteroidOS no busca ser un simple substitutiu d’Android Wear amb algunes millores cosmètiques o funcionals, si no un sistema operatiu modular més hackejable, de manera que l’usuari pugui treure’n més suc, tant al mateix sistema com al dispositiu.

El nucli del sistema està basat en OpenEmbedded, pel que disposarem de part del potencial d’un sistema GNU/Linux complet al nostre canell. Novament, una funcionalitat avançada que només serà útil a un grapat d’usuaris, però que pot convertir el rellotge en un petit ordinador capaç de realitzar càlculs i tasques més enllà de la funcionalitat que ara li està donant Google.

Tu canviaries el sistema operatiu del teu smartwatch? I ho faries per un que et doni una sèrie de possibilitats avançades com aquestes?

 

 

Guillem Alsina
Etiquetes: