La fòrmula del 4YFN sedueix la GSMA

Compartir

L’esdeveniment de Barcelona en tindrà un d’equivalent al congrés que l’entitat organitzadora del Mobile World Congress celebra a Shanghai.

Paral·lelament a les darreres tres edicions del Mobile World Congress celebrades a Barcelona, també s’ha dut a terme un altre certamen, vinculat però d’un caire lleugerament diferent, centrat en les startups (companyies joves amb poc temps de recorregut encara o que tot just comencen a caminar) i que aplega tant a emprenedors com a inversors i altres actors de l’àmbit de les companyies emergents per tal de fomentar-ne el naixement i el creixement.

Nascut de la mà de la Barcelona Mobile World Capital i la GSMA, el Four Years From Now (abreujat, 4YFN) desembarcarà ara a l’Àsia i, més concretament, al Mobile World Congress de Shanghai, que se celebrarà del 29 de juny a l’1 de juliol.

L’edició xinesa del 4YFN comptarà amb 3.000 metres quadrats d’exposició dins del mateix recinte que acull la fira de la GSMA, en els quals s’hi aplegaran més d’un centenar de startups locals i vingudes també des de fora.

En aquest espai també s’hi trobaran delegacions com les de Hong Kong, Jordània, la ciutat-regió tecnològica xinesa de Shenzhen, o l’empresa també xinesa Tencent Technologies. Entre aquestes, la Mobile World Capital ha col·laborat amb la Generalitat, ACCIÓ, l’ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa, i Red.es en representació del Ministeri d’Industria, Energia i Turisme del govern espanyol, per desplaçar-hi 16 companyies de l’Estat Espanyol.

La cita del 4YFN de Shanghai pivotarà al voltant de tres eixos temàtics: de la innovació al negoci, “Disrupted by Mobile”, i mitjans digitals. Aquesta proposta el que farà és aprofundir sobre les darreres tendències mòbils per analitzar la transformació digital de la industria, els negocis i els mitjans de comunicació.

Entre les activitats paral·leles a la fira, una quarantena de líders tecnològics com Jimmy Wales (Viquipèdia) o Werner Vogels (Amazon) explicaran la seva visió del futur immediat en l’àmbit de l’emprenedoria digital, mentre que també es celebraran una dotzena de jornades de treball especialitzades sobre internacionalització, fintech (terme que equival a tecnologia financera), inversions corporatives en startups, o desenvolupament de negocis digitals en els mercats asiàtic i europeu.

Aquesta no serà la primera vegada que la Mobile World Capital compta amb presència al certamen que la GSMA organitza a Shanghai, però si la primera que la marca 4YFN és exportada.

Guillem Alsina
Etiquetes: