La Fundació puntCAT subvencionarà projectes digitals en català

Compartir

La Fundació puntCAT, entitat responsable de la gestió del sufixe de domini .cat i de promoure’n l’ús, ha anunciat la propera obertura d’un pla per subvencionar projectes que tingut contingut o estructura digital i estiguin realitzats en llengua catalana.

La convocatòria s’obrirà el vinent dilluns dia 28 a les 10 del matí, i es tancarà en dos mesos, el 28 de març. Del total disponible per a aquesta campanya, 160.000 euros, es repartiran en paquets de fins a 50.000 euros per als projectes de durada anual, i de fins a 15.000 per durada quadrimestral.

Les condicions per optar per una subvenció són presentar un projecte que sigui disruptiu, col·laboratiu, o bé tingui caràcter estratègic.

Les categories a les quals s’hi podran presentar projectes són TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació), Llengua, cultura i societat, i Serveis i infraestructures estratègics.

Les entitats sol·licitants poden ser tan públiques com privades, han de tenir la seva seu en l’àmbit del territori català, han de ser propietàries d’un domini .cat i tenir l’opció d’escollir la llengua catalana en els seus continguts. Finalment, han de ser sense ànim de lucre.

El nombre d’ajuts concedits per categoria dependrà del nombre de sol·licituds seleccionades i del límit pressupostat. Les propostes seran valorades per un jurat composat per dos patrons de la mateixa Fundació puntCAT, dos membres externs, i el director de la mateixa Fundació com a coordinador d’aquest jurat.

Per tal de presentar els projectes, s’habilitarà un lloc web específic en el qual els participants podran penjar tota la informació sobre els seus projectes.

Nova orientació de la Fundació puntCAT

Aquesta iniciativa s’enquadra amb el canvi de rumb de la Fundació, que ha manifestat que vol tornar als seus orígens fundacionals, segons publica Nació Digital, convertint-se en el referent de la llengua catalana a Internet.

Per abordar aquesta transformació, la Fundació vol, en primer lloc, augmentar el nombre de patrons, actualment d’una desena, a entre dotze i divuit. A més d’això, també preveu obrir la governança de l’entitat a la comunitat.

La Fundació puntCAT treballarà, en aquesta nova etapa, en tres línies: tècnica, cultural i estratègica.

Guillem Alsina
Etiquetes: