La Generalitat posa en marxa el programa de Tecnobons per impulsar la innovació tecnològica

Compartir

La Generalitat de Catalunya ha posat en marxa el nou programa de Tecnobons que té com objectiu impulsar la innovació tecnològica en empreses d’entre 6 i 49 treballadors incentivant la contractació de serveis tecnològics a proveïdors especialitzats.  És un projecte pioner a Catalunya de finançament a la innovació que funciona com un cupó: l’empresa rebrà un Tecnobo que podrà bescanviar per un servei tecnològic concret amb un proveïdor acreditat per ACCIÓ.

Els serveis tecnològics finançats són estudis de vigilància tecnològica i estat de la tècnica, estudis de viabilitat tecnològica i industrial, testeig de processos pilot o de nous mètodes i materials, o testeig i validació de prototips i nous productes, sempre que s’emmarquin dins de l’estratègia RIS3CAT. El programa vol impulsar que les empreses que tenen poca experiència tecnològica innovin en els seus productes i processos i ho facin a través de col·laboracions amb proveïdors especialitzats.

Aquesta iniciativa neix com a resposta a un dels majors reptes actuals dels programes de finançament de projectes empresarials, que és el d’adaptar-se de forma ràpida i àgil a les necessitats de les empreses. En aquest sentit, i seguint les recomanacions fetes per la Comissió Europea, nombroses regions europees (Badden Wuttenberg, Balònia o North Brabant, entre d’altres) han emprat sistemes d’ajut basats en el concepte de bo com a eina per finançar petits projectes innovadors o tecnològics.  La convocatòria del programa està oberta des d’aquesta setmana i ACCIÓ preveu finançar fins a 70 Tecnobons aquest any.

FONT: Generalitat

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: