La innovació al MWC, és de debò?

Compartir

Després de tres dies de MWC podem arribar a les primeres conclusions. Portem quatre dies (tenint en compte que diumenge vam estar a la presentació del Samsung Galaxy S6) i de moment només m’ha quedat clara una cosa: realment tot el que estem veient al MWC és innovació?

Sóc una persona molt crítica, apassionada per la tecnologia. Almenys fins al dia d’avui. Aquest és el segon Mobile al qual assisteixo, i abans d’aquests dos anys el meu somni era assistir-hi.

Centrant-nos en els dispositius mòbils (smartphones, tauletes i altres gadgets com ara wearables), sempre m’han cridat l’atenció. Imagino que això es basa una mica en la meva edat, podríem dir que vaig néixer quan la innovació estava en auge. Per aquest mateix motiu fins fa un parell d’anys sentia intriga per veure què treien els nous fabricants, quines necessitats em generaven.

Necessitats, el verb que hauria de ser prioritari i pilar de tot debat. Realment, o almenys personalment, penso que les grans companyies ens han imposat unes necessitats que abans no teníem i ens han fet córrer a les botiges a comprar el millor iPhone o l’antic Galaxy S5. No estic en contra d’això. Però això mateix vull comentar.

Des de fa uns anys que el sector de la telefonia mòbil es dedica a millorar els seus terminals, però realment innova?

Fa quatre anys aproximadament vaig tenir el meu primer smartphone, posteriorment havia tingut una Blackberry Curve 8520, possiblement com la majoria de la gent. El fet que em canviés de terminal va ser degut a una necessitat que em van generar. Fins al moment havia viscut tranquil·lament sense WhatsApp, Facebook o Twitter al mòbil. El canvi del telèfon mòbil convencional al smartphone que avui en dia coneixem va suposar una gran innovació útil.

En aquesta fira no he trobat res que em cridi l’atenció. Sí que hem vist nous dissenys, materials i fins i tot dispositius, però jo tornaré a casa amb el meu Nexus 4 de fa més de dos anys. Funciona com el primer dia i tinc el que necessito. Lògicament, quan deixi de funcionar el canviaré, per un amb una pantalla més gran, una càmera més bona i un so més nítid. El que vull dir és que ara per ara, arriba un punt que el millor processador, la pantalla més gran, o moltes altres característiques ja no tenen cap mena de sentit. Vull que els fabricants em donin alguna cosa nova, un mòbil que em faciliti coses, com podria ser una bateria que duri dies.

Per què vull una pantalla corba que simplement em permet afegir contactes i veure notificacions si el telèfon està cap per avall? Dóna’m una pantalla que pugui plegar i et donaré tots els meus diners, o bé una bateria que em duri tota una setmana. Això si que és innovació. Funcions que ens permeten millorar la nostra experiència com a usuaris. No només augmenten les prestacions dels mòbils sinó que també el seu preu. 1049 € per un mòbil? Pel mateix preu tens un portàtil més que decent, capaç de fer les mateixes i més funcions. Posats a parlar, també té una pantalla més gran. Ara què Samsung?

Està clar que els fabricants fan el que més beneficis econòmics els hi generi, però no sempre coincideix amb el que la gent vol. Qui crea les necessitats? Usuaris o fabricants? És que no tenim res a dir, nosaltres?

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: