La intel·ligència arriba als matalassos gràcies a la UAB

Compartir

La col·laboració entre enginyers i fisioterapeutes assoleix el primer matalàs personalitzat que maximitza el descans. El model, que encara es troba en fase de proves, ha estat possible gràcies al treball conjunt d’enginyers informàtics i electrònics i fisioterapeutes que treballen conjuntament en el Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El projecte per aconseguir matalassos personalitzats segons les característiques de cada persona va ser un encàrrec de Dormity, una empresa catalana que fabrica i comercialitza productes per al descans. El pressupost de la investigació, que durarà aproximadament dos anys, és de 200.000 euros i l’objectiu és crear matalassos personalitzats que puguin ser comercialitzats .En l’estudi clínic participaran una mostra de dos-cents pacients. La primera fase anirà a càrrec del SURF i consisteix en l’estudi de casos clínics sobre diferents col·lectius de persones que en permetrà determinar diferents categories, en funció d’alçada, pes, distància entre espatlles, malucs, sacre, talons, etc., i associar-les a una tipologia de matalàs. Així, s’establiran els criteris i paràmetres que s’hauran de considerar per a la recomanació posterior del matalàs adient.

A partir d’una manta que conté sensors de pressió es realitzarà un anàlisi antropomètric al client, que fabricarà conjuntament amb un programa informàtic el producte final. I a partir d’aquí es realitzarà un catàleg segons alguns factors com l’edat, el pes, etcétera.

FONT

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: