La lluna de sang, tot el que necessites saber

Compartir

Avui, dimarts 15 d’abril, tindrà lloc un eclipsi total de Lluna i que inaugura el període conegut com “les quatre llunes de sang“, fenomen que no passa des de l’any 2003. Aquesta curiositat s’explica perquè la lluna no és totalment invisible, sinó que presenta una feble lluminositat vermellosa provocada per la llum solar difosa per l’atmosfera de la Terra, segons explica la revista “Muy Interesante”.

Aquest particular esdeveniment, que segons la NASA es produirà avui, el 8 d’octubre, el 4 d’abril de 2015 i el 28 de setembre  de l’any vinent, és poc freqüent, però no estrany. Segons expliquen els llibres d’història, diferents cultures ho han associat des de fa molts anys al color vermellós de la sang, i produïa pànic en aquestes cultures o civilitzacions. Per altra banda, pels creients, aquest fenomen s’associa als passatges del llibre de Joel (02:31) de la Bíblia,  quan indica que “El sol es convertirà en tenebres i la lluna en sang, abans que vingui el dia del senyor”.

Segons els experts, a Espanya aquest fenomen només es podrà visualitzar correctament des de les Illes Canàries.

ACTUALITZAT:

L’eclipsi lunar ja està bé avançant. El pots veure en directe i per streaming a través de l’observatori online Slooh:

En aquest altre enllaç, del projecte global Robotic-TELESCOPES Intelligent Array (GLÒRIA), també el pots veure i amb comentaris en castellà:

I com a tercera opció, des de l’enllaç de la NASA.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: