La Mobile Week, el Mobile World Congress per a la gent i el territori

Compartir

Fora dels qui, per motius professionals, ens donem cita cada any al Mobile World Congress, la resta de la ciutadania veu la fira de tecnologia com a quelcom molt llunyà.

A banda d’això, els evidents beneficis en diversos camps que la seva celebració dóna a Barcelona no sembla que s’hagin estès d’alguna manera a la resta del territori català, en clau de país, malgrat que empreses de les comarques gironines, lleidatanes i tarragonines hi han participat cada any, i si repassem bé, algun benefici els haurà “caigut”.

No obstant això, hi ha una percepció generalitzada de què manca voluntat política i econòmica de fer del Mobile quelcom més estès a tot el que és la resta de Catalunya fora dels límits de Barcelona. I, amb la finalitat de pal·liar aquestes mancances, neix la Mobile Week.

Cinc ciutats+Barcelona

La fórmula és senzilla: es realitzaran diverses activitats en diferents dates al voltant de temàtiques d’interès per a la ciutadania i el teixit empresarial tecnològic, a cinc ciutats diferents; seran Girona, Igualada, Lleida, Reus i Ribera d’Ebre. I també a Barcelona.

Si, Barcelona també està inclosa a la llista, ja que tot i ser la seu del Mobile World Congress, cal recordar que l’objectiu és doble: per una banda que fora de la capital se’n beneficiïn, i per l’altra que ho pugui fer també la gent, sigui d’on sigui.

Les temàtiques i els formats dels esdeveniments variaran entre ciutats, així com les dates de celebració. Per exemple, a Girona es farà entre el 21 i el 23 de febrer i consistirà en una sèrie de conferències, mentre que a Ribera d’Ebre serà entre el 18 i el 22 de febrer i consistirà en una sèrie de tallers.

A Barcelona, la Mobile Week s’estendrà des del 14 de febrer fins al 23 del mateix mes, i les activitats seran molt més diverses.

Almenys, aquesta és la conclusió que en podem treure en el moment d’escriure aquest article, ja que l’agenda d’actes sembla estar incompleta, mancant-hi la informació de Reus, Lleida i Igualada.

Qui signa aquestes ratlles, per cert, serà també el moderador encarregat d’una de les taules rodones del divendres 22 a Girona, titulada “Ciutats i territoris digitals. Com podem millorar el desenvolupament del territori amb els serveis intel·ligents?“.

Imatge de portada: perfil de Twitter de Jordi Puigneró, Conseller de Polítiques Digitals del Govern de Catalunya

Guillem Alsina
Etiquetes: