La nau InSight envia la seva primera foto des de Mart

Primera imatge des de Mart de la InSight
Compartir

La nau de la NASA InSight va aterrar el dilluns 26 de novembre a la superfície de Mart amb èxit. El món va poder seguir en directe com els responsables de la missió seguien l’aterratge i el celebraven després d’un viatge de més de 480 milions de quilòmetres i sis mesos.

De moment, això és tot. Es calcula que es necessitaran entre dos i tres mesos a comprovar el funcionament de la nau i a implementar completament tots els seus instruments. Malgrat això, la InsSight ja va poder fer servir la càmera instal·lada sobre un braç robòtic i va enviar la primera imatge des del planeta vermell una estona després d’arribar-hi. “Aquí hi ha una bellesa tranquil·la. Esperant explorar la meva nova llar”, llegíem en el tuit que acompanyava la històrica foto.

 

Exploració profunda de Mart

Una vegada estigui a punt, la InSight començarà a estudiar la composició de l’interior de Mart. L’objectiu és ajudar els científics a comprendre la formació del planeta, dades que podrien aportar llum a la recerca dels orígens de la Terra. La nau escoltarà les tremolors del planeta vermell  i recopilarà dades que s’aniran emmagatzemant per generar un complet mapa del planeta.

No et perdis cap detall de la missió a @NASAInSight.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: