La policia de Dubai ja es prepara per a les motos voladores

Compartir

A Dubai, o a un altre dels Emirats, havia de ser. Els hi sobren els diners gràcies al petroli, i els han anat esmerçant bé en no dependre exclusivament de l’or negre, convertint-se per exemple en una atractiva destinació turística o de negocis immobiliaris.

Tampoc no han oblidat els serveis públics per als seus ciutadans, residents i visitants, tenint així un exèrcit que, malgrat ser petit, és l’enveja de moltes forces militars dels països de la regió (diuen que els militars nord-americans la coneixen com “la petita Esparta” per l’efectivitat de les seves tropes), i una policia molt ben equipada.

Aquest cos, que destaca per ser un dels pocs al món que disposa d’un departament d’intel·ligència artificial, ha anat incorporant al llarg dels darrers anys una sèrie de vehicles d’altres prestacions per al seu catàleg de cotxes patrulla, que s’han afegit als vehicles més pràctics que empren en el dia a dia.

Així, pels carrers de les zones turístiques de Dubai, podem veure patrulles luxosament muntades en un Lamborghini Aventador, un Aston Martin One, o un BMW i8, entre altres cotxes de gamma alta.

Ara, però, la policia de l’emirat vol anar un pas més enllà o, més aviat, uns quants metres per sobre…

Del cotxe o la moto, a la moto aèria

Hoversurf és una empresa californiana que es dedica a la investigació i desenvolupament de vehicles aeris tipus dron, però que siguin capaços de portar persones enlloc de només càmeres o aparells petits, allunyats de l’ús militar dels drons més grans.

la moto aèria, durant una demostració i proves amb la policia de DubaiUn dels seus projectes és un aerotaxi, del qual fins al moment només n’han provat models a escala, però que esperen poder posar en servei real més endavant.

Un altre dels seus projectes ja té contracte signat i data de posada en marxa: és la moto aèria, el client és la policia de Dubai, i la data el 2020.

Visualment i funcional, la Hoverbike sembla un encreuament entre un quadricòpter i una motocicleta tot terreny amb una muntura per al pilot i quatre hèlices que la poden elevar a fins a cinc metres del terra i anar a una velocitat de fins a 96 kilòmetres per hora.

Actualment, i segons han informat tant la mateixa empresa fabricant, com el cos de policia de Dubai, els agents d’aquell país del golf ja s’entrenen amb aquests equipaments.

Disposar d’una màquina capaç d’alçar-se per sobre del trànsit rodat és, sense cap mena de dubte, un avantatge per a realitzar persecucions: mentre que el perseguit està obligat a esquivar els cotxes que es troba pel mig i els que li venen en direcció contrària, els policies que es mouen per l’aire poden ometre tot això i seguir en línia recta per a encalçar-lo.

Mentre que qui s’escapa, difícilment podrà aconseguir una velocitat màxima en un entorn urbà en el qual es creua amb tota mena d’obstacles, el cel és net a una certa alçada, donant carta blanca als agents per poder mantenir la persecució sense traves a una velocitat màxima constant.

De qualsevol manera, l’estricte compliment de la llei al país, i l’efectivitat dels seus cossos policials, ja actua prou com a element dissuasori per als criminals, així que possiblement a aquestes motos aèries no els caldrà ni tan sols entrar gaire en servei.

Sabeu en què m’ha fet pensar això? A veure si coincidim: en la moto del Jutge Dredd. Per cert, que si en voleu una, de moto voladora, us la podeu comprar. Això sí, no us sortirà pas barata: 150.000 dòlars.

Guillem Alsina
Etiquetes: