La propera versió de WhatsApp podria indicar si hem llegit el missatge

Imatge de Sam Azgor a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

La funcionalitat que altres programes de missatgeria ja fa temps que ténen i els usuaris sovint han confós amb el doble “check”, podria venir implementada en la propera versió segons revela un traductor del programa.

Abans d’explicar el fet en si mateix que dóna lloc a aquesta noticia, faig un incís per explicar-vos que els usuaris de WhatsApp no tenim manera de ser informats si els destinataris dels nostres missatges en aquest servei els han llegit.

Les marques que WhatsApp posa als missatges corresponen a una quan el missatge ha arribat als servidors de la companyia, i a dues (el conegut com a doble “check”) quan aquest ha arribat al telèfon del destinatari, però això significa tot just que li ha arribat al terminal, no que l’hagi llegit.

Altres programes anàlegs, però, ja inclouen des de fa temps una funcionalitat que els permet saber si el destinatari ha llegit el missatge o, com a mínim, l’ha obert en pantalla (evidentment, és difícil que l’obri i no el llegeixi, però tot pot ser), com ara BBM (BlackBerry Messenger).

Segons indica un dels traductors a l’italià de WhatsApp, entre les paraules i frases noves que li estan fent traduïr per a la propera versió del client de missatgeria instantània per a smartphones, hi figura “read by”, que vol dir “llegit per”.

Emanuele Manca, aquest traductor, ho ha interpretat ràpidament com a què en la propera versió el programa ens informarà de quan ha estat llegit el missatge que hem enviat, i així ho indica en la seva piulada: “bones notícies, coneixerem si un contacte ha llegit, reproduït o rebut els nostres missatges”. A partir d’aquí, Manca ha decidit deixar de donar informació sobre la beta de WhatsApp. Li haurà donat un toc d’atenció la companyia? S’haurà adonat de que estava sent massa indiscret?

Malgrat tot, plana el dubte sobre si aquesta cadena de texte tindrà exactament aquest significat o bé Manca l’està traient de context, o bé fins i tot si es refereix a una altra funcionalitat de l’aplicació.

De fet, caldria preguntar-nos si a WhatsApp li convé de donar aquest pas. Quants de nosaltres no ens hem refugiat en un “no l’havia vist” quan hem llegit un missatge però sabem positivament que l’altre no pot saber si realment l’hem llegit o no?.

Quan s’ha popularitzat el mirar la darrera hora de connexió al WhatsApp (una dada que és pública) per poder especular sobre si l’altre ha pogut veure el missatge o no, també han sorgit trucs que permetien amagar aquest detall i, per tant, tornar a deixar l’emissor del missatge amb el dubte.

Si finalment aquesta funcionalitat de marcar els missatges com a llegits fos implantada (que s’hagi demanat la traducció de la cadena no significa necessàriament que s’implementi segur en el futur), fóra possible que es demanés permís a l’usuari per activar tal funcionalitat.

Emanuele Manca ha comentat altres futures novetats de la propera versió de WhatsApp, que podem veure al Timeline del seu compte de Twitter:

Imatge que il·lustra aquest article de Sam Azgor a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: