La UE arriba a un acord amb Corea del Sud sobre la 5G

Neelie Kroes en la conferència que va fer durant el seu pas pel Mobile World Congress de Barcelona aquest passat febrer
Compartir

Europa segueix volent liderar la propera generació de comunicacions mòbils, tal i com ja va expressar la Comissària Europea per a l’Agenda Digital, Neelie Kroes, en el passat Mobile World Congress celebrat a Barcelona. Però no ho farà del tot sola, ja que ha signat un acord de col·laboració amb Corea del Sud.

Aquest acord, específic per al desenvolupament de la 5G, compta com a precedent amb l’acord marc de col·laboració en R+D del sector tecnològic del 2013, en el que la mateixa cinquena generació de comunicacions ja era un dels punts sobre els quals col·laborar.

Aquest acord fixa que els dos governs acordaran una estandardització de freqüències per a la 5G, de manera que no ens trobem en el futur amb variacions de l’estàndard incompatibles entre elles com és el cas de la 4G.

No només es definirà conjuntament què i com ha de ser la futura 5G, sinó que també es duran a terme projectes de recerca sobre això conjuntament per tal de materialitzar aquesta xarxa que, actualment, només passa per ser una elucubració.

En aquest sentit, ambdues parts coordinaran un “call for research projects” que es llançarà el 2016.

Les raons per voler liderar la 5G

En el passat Mobile World Congress, la mateixa Neelie Kroes presentava davant la indústria i la premsa convocada a Barcelona, ​​l’esforç europeu per liderar la 5G, i ho feia de la mà de la indústria privada, amb alts càrrecs d’Orange, Ericsson, Nokia o Alcatel-Lucent al seu costat.

no tinc ni idea del que és la 5G” admetia a Barcelona Ulf Ewaldsson, CTO d’Ericsson, referint-se a que la cinquena generació de connectivitat mòbil encara és una entelèquia que es troba donant les seves primeres passes en els laboratoris dels investigadors.

Llavors, per què apostar per una cosa que encara ni tan sols se sap com serà i, per tant, què permetrà fer? La Comissària Kroes ho explicava a Barcelona el febrer passat en termes econòmics, indicant que s’ha trobat una relació directa entre la connectivitat a Internet i l’augment dels llocs de treball, un discurs molt adequat en temps de crisi i manca de feina.

Els reptes creixents del Cloud Computing i la Internet de les Coses també fan necessària la investigació en una nova generació de comunicacions, ja que amb la gran quantitat de sensors i dispositius amb capacitat de comunicació que s’estan començant a instal·lar a les nostres ciutats, més el que vindrà, necessitarem passar més dades a més velocitat.

Paraules del portaveu de l’Agenda Digital Europea, Ryan Heath, sobre l’acord amb Corea del Sud

Guillem Alsina
Etiquetes: