La versió 29 del Firefox en català arriba amb una interfície més simple i més personalitzable

Compartir

Des del passat 29 d’abril ja tenim disponible per a totes les plataformes la nova versió del Firefox, exactament la número 29, amb grans canvis en l’aspecte visual i millores importants en la sincronització de comptes i en la personalització del navegador.

En l’aspecte visual, el més destacat és l’arribada d’Australis, la nova interfície d’usuari en la que Mozilla porta treballant des del 2011 i que pretén ser més simple, eficient i fàcil de personalitzar que fins ara. Una alenada d’aire fresc que li dona un aspecte molt més en concordança amb els temps que corren. De seguida veurem l’arrodoniment de la pestanya activa, mentre que la resta de pestanyes obertes queden sense forma o relleu per evitar possibles distraccions. Les pestanyes també són una mica més grans per facilitar la navegació en pantalles tàctils.

Un altre canvi important és el menú, que s’ha col·locat a l’extrem dret de la barra d’eines. Aquest nou menú és, de fet, una de les peces més interessant d’aquests canvis estètics, amb icones ben grans per accedir ràpidament a les funcions més utilitzades i amb la possibilitat de configurar al gust amb arrossegar i deixar anar elements (drag and drop), incloent botons de complements. Un cop fet els canvis desitjats, cliquem al botó verd i els canvis es guardaran automàticament.

Pel què fa a la sincronització, el nou Firefox Sync és compatible amb Windows, Linux, Mac i Android i ens permetrà portar la configuració del nostre navegador a qualsevol lloc. Si encara no tenim un compte, només haurem d’anar a Menú, seleccionar Inicia la sessió a Sync i seguir les instruccions. Si ja en tenim un, només iniciant una sessió amb el nostre correu electrònic i contrasenya i ja ho tindrem sincronitzat. Fàcil oi?

Pel que fa al rendiment, no hem notat molts canvis. Sembla ser que és una mica més lleuger, però tinguem en compte que ho estem provant sense gaires extensions ni complements. I el baptisme de foc del Firefox passa quan portem dies usant-lo, i l’aplicació s’omple de dades i de memòria cau de la navegació.

La versió per Android arriba també amb millores importants com ara la possibilitat de personalitzar l’Historial, favorits, adreces d’interès i el menú de la Llista de lectura de les pàgines de la pantalla d’inici i triar la que apareix com a predeterminada.

Altres millores del navegador mòbil són:

  • Millor integració amb les Aplicacions Web Obertes.
  • S’ha afegit la localització hindú de l’Índia (hi-IN).
  • Els suggeriments de recerques ara estan disponibles a través del complement Bing.
  • Millores en el rendiment al reemplaçar l’indicador de càrrega per una barra de progrés.
  • S’han afegit múltiples icones de compartir.

Podeu veure totes les novetats i correccions del navegador a les notes de llançament.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Xm5i5kbIXzc]
Recordeu que podeu gaudir del Firefox en català gràcies a Mozilla.cat i Softcatalà, l’organització sense ànim de lucre que tradueix el Firefox i el Thunderbird entre molts d’altres.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: