La xinesa Tencent llança la seva pròpia plataforma per a la IoT

Foto de Jornny Liu a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Està basada en Android, però substituint els serveis de Google.

Segons informa l’agència Reuters, el grup d’empreses d’inversions xinès Tencent ha anunciat el llançament d’una nova plataforma de programari per a dispositius de la IoT, de factura pròpia basada en Android: TOS (Tencent Operating System) i TOS+.

Aquesta plataforma està pensada per equipar a diversos tipus de dispositius, entre els quals televisors intel·ligents (smart TVs), per exemple, i entra en competició al mercat xinès amb les plataformes que amb anterioritat havien presentat tant Alibaba com Xiaomi.

La proliferació de plataformes basades en Android però sense els serveis de Google a la Xina té la seva lògica ja que alguns dels serveis en línia oferts per la multinacional nord-americana del cercador estan prohibits en el país asiàtic.

Sabent això i que el 80% del mercat dels smartphones correspon a terminals amb Android, no és estrany que les grans empreses xineses hagin adoptat com a pròpia una estratègia de mercat ja duta a terme per Amazon: aprofitar que Android és una plataforma oberta, prendre el sistema i adaptar-lo a les necessitats pròpies substituint els serveis de Google pels propis.

El model de negoci del TOS estarà basat en compartir els ingressos entre el desenvolupador de la solució i la companyia, en un model semblant al què aplica Google.

Imatge de portada de Jornny Liu a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: