Adéu a Windows XP, tot el que necessites saber

Compartir

Després de 13 anys al nostre costat Microsoft Corporation ha decidit deixar de donar servei i actualitzacions al sistema operatiu Windows Experiencie -més conegut per Windows XP-. El primer que la gran companyia de Bill Gates va crear de cara l’usuari per l’ús en ordinadors personals, ordinadors que inclouen prestacions des de la llar i de negoci d’escriptori, ordinadors portàtils, mitjans de comunicació i centres multimèdia. L’any 2005 l’XP ja va estar disponible en català. S’estima que aquest sistema operatiu ha estat en milions de cases i oficines d’arreu del món.

Això vol dir que a partir del dia 8 d’abril de 2014 s’aturaràn les actualitzacions normals i només es rebran actualitzacions crítiques de seguretat, ja que sense aquestes és molt més fàcils que els pirates informàtics trobin forats en la seguretat. Tot i aquesta mesura, si esteu disposats a pagar uns quants dòlars podreu arribar a gaudir de totes les actualitzacions prioritàries i no prioritàries.

Aquest anunci de la companyia també implica al paquet d’ofimàtica Microsoft Office 2003 que també deixarà de rebre suport i actualitzacions.

Per què pren aquesta decisió Microsoft? Microsoft ha decidit deixar de donar suport i actualitzacions a XP per potenciar els seus nous productes Windows 8 i Microsoft Office 2013. Amb aquestes versions podrem gaudir de noves característiques i d’un contingut molt més visual adaptat a les últimes tendències.

“D’acord, estic convençut a canviar-me de sistema operatiu però necessito saber les seves alternatives”. Si aquesta és la teva decisió, personalment et recomano el Windows 7 o Windows 8 ja que són les seves versions més estables i recents. També tens Linux, un sistema operatiu lliure amb la seva distribució de referència, Ubuntu. Per entendre’l podeu veure com funciona Android ja que està creat a partir de Linux, en ambdós casos.

Si esteu pensant de canviar de sistema operatiu i actualment utilitzeu Windows XP, mireu les seves especificacions ja que la gran majoria d’ordinadors que utilitzen aquesta versió no suportaran les noves donat que necessita més requeriments per poder funcionar.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: